Kairos

2022. jún 12.2 perc

Az energia források Oroszországban vannak!!!

Mondjuk a székelyföldi gázkútak elegendő gázt biztosíthatnának Magyarországnak, de sajnos ezeket elvesztettük és még Horthy sem tett eleget ahhoz, hogy megtarthassuk.

Ugyanis a Don Kanyar tragédiája az áruló, egocentrikus németeknek köszönhetjük, mivel sunyi, aljas módon kivonultak a magyar hadsereg mindkét oldaláról, anélkül, hogy erről értesítést adjanak a magyaroknak. Így a szovjet hadsereg bekerítette és megsemmisítette a magyar hadsereget. 187'000 magyar férfi veszett oda!!!

Ekkor Horthy ki kellett volna lépjen a németekkel való szövetségből. Ez adhatott volna neki kedvező békefeltételeket a Szovjetunióval való béketárgyalásokkal kapcsolatban.

A második hatalmas lehetőség az lett volna egész Erdély visszaszerzésére, mikor a románok 1944 augusztus 23.-án kiugrottak a német szövetségből és elkezdték hátba lőni őket. Ezekben a napokban könnyedén vissza lehetett volna foglalni Dél-Erdélyt és kiugrani a németek mellől, átállni az oroszok oldalára, vagy semlegesnek maradni, azzal a feltétellel, hogy egész Erdély magyar maradhasson. Erdély végleges annektálására a szovjetek oldalára való átállás lett volna az igazi, mert akkor ki lehetett volna kötni, hogy a román hadsereg nem vonulhat be Erdélybe a szovjet hadsereg oldalán.

Ennek a súlyos stratégiai hibának köszönhetően nemhogy Dél-Erdélyt elfoglaltuk volna, hanem megengedtük, sőt kiprovokáltuk, hogy a keleti Kárpátokon keresztül, Moldova felől, és északról is Nagybánya felől, délről meg a román csapatok által a magyar hadsereget újból bekerítéssel fenyegessék és totálisan elpusztítsák. A politikai butaság, a stratégiai gondolkodás gyengeséggel párosítva kényszerítette a csatatéren harcoló magyar hadsereget menekülésre: Vissza az anyaországba a fegyverletétel felé.

A többévtízedes hatalom-politikai tapasztalattal bíró Horthy a németektől való kilépés gondolatát annyira pancser módon próbálta megvalósítani, hogy ez végül a saját letartóztatását, idegen országba való deportálását vonta maga után. Szálasiék kerültek hatalomra, akik bíztak, hittek a német csodafegyverben, mellyel az utolsó pillanatban is megnyerhetik a háborút.

Ezzel Magyarország borzalmas hadszíntérré változott és tovább ömlött a magyar vér!

    191
    0