top of page
  • Szerző képeKairos

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK BLITZ-NUKLEÁRIS CSAPÁST SZÁNDÉKOZIK TENNI A KREML ELLEN?

Alexander Mercouris október 29-én ezt mondta: „Biden csendben közelebb viszi a világot az armageddon felé. Finnország készen áll az atomfegyverek befogadására” , és megvitatta az Egyesült Államok azon tervét, hogy csapdába ejtse Oroszországot azáltal, hogy nukleáris rakétáit körülbelül 500 mérföldre, vagy 7 perces rakétarepülési távolságra helyezi el a Kremltől, ami kivédhetetlen „sakkot” jelent, vagyis az orosz központi parancsnokság lefejezését, mivel ahhoz, hogy Oroszország nyerhessen nincs elég ideje a megtorló rakétáinak kilövésére. USA követelheti Oroszország megadását hiszen nincs mód arra, hogy az orosz központi parancsnokság mindössze 7 percen belül felmérje a helyzetet és elindítsa rakétáit.



A képen àbràzolt jobboldali utolso szakaszban az atomrakéta megsemmisitése szinte lehetetlen és az orosz Sarmat cirkàlo rakéta elfogàsa pedig abszolut lehetetlen.

 

A helyzet megértéséhez tudni kell még, hogy:


a) atomrakétakat csak a kilövés utani rövid idö alatt lehet semlegesiteni, ameddig ezek az emelkedési fazisban vannak, mert ekkor még a sebességük alacsony szinten van az elfogo rakétak szàmàra.


b) az USA atomrakétàinak telepitéséhez Finnorszàgba szükséges Finnorszàg NATO-tagsàga is. Ezt egyelöre a magyar és a török jovàhagyàsi halogatàs akadàlyozza.


c) Oroszorszàgnak van "Halott Kéz" programja, amely a vàlaszcsapàst Mesterséges Intelligencia (MI) döntéséra bizza. A doktrina igy szol: Amennyiben az orosz népnek nincs joga a Föld nevü bolygon létezni, akkor egy màs népnek sincs joga ehhez! Az MI "Halott Keze" fogja "megnyomni" a Piros Gombot, mely az emberi civillizàcio megsemmisitéséhez vezet.


d) Oroszorszàg a napokban bejelentette, hogy azok a kereskedelmi müholdak, melyeket magàncégek müködtetnek, mint pl. Elon Musk müholdjai, és ezek amennyiben katonai jellegü informàciokat adnak el, ellenséges katonai objektumoknak tekintenek és célba veszik öket.


 

A romàniai Deveseluba a törökorszàgi Incirlikböl àttelepitett amerikai atompajzs tàmaszpont nem esik elég közel Moszkvàhoz.


Négy forgatókönyv létezik, amelyben Oroszország fenntartja magának a jogot az atomfegyver használatára, vagyis a nukleáris elrettentés túllépésére.

  1. megbízható információk megszerzése az Oroszországot támadó ballisztikus rakéták kilövéséről;

  2. nukleáris fegyverek és egyéb tömegpusztító fegyverek alkalmazása Oroszország ellen;

  3. bizonyos hatások tárgyakra, amelyek meghibásodása a nukleáris erők válaszának megszakadásához vezetnek;

  4. Oroszország elleni agresszió hagyományos fegyverek használatával, amikor az állam léte veszélyben van.

Természetesen az is elképzelhető, hogy az ukrajnai helyzet olyanná alakulhat ki, hogy a 4-es állapot lehet az, amelyik orosz első csapást indítana Amerika és szövetségesei ellen. De ez most kevésbé tűnik valószínűnek, mint az Egyesült Államok első finnországi csapása. (Továbbá: Finnország része volt Hitler Szovjetunió elleni Barbarossa-hadműveletének, vagyis – Hitlerrel szövetkezett .

Ezúttal Bidennel lesz szövetséges.)

Eric Zuesse nyomozótörténész

68 megtekintés3 hozzászólás
bottom of page