top of page
  • Szerző képeKairos

Magyar biztonságpolitikai klímaszakértők figyelmébe

AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁS ÉS A SZÉLSŐSÉGES ESEMÉNYEK ELEMZÉSI HATÁSAI NEMZETBIZTONSÁGI RENDKÍVÜLI ÉRTEKEZLETRE

* A MORS webhelye korlátozottan támogatja az Internet Explorert és a Firefoxot. A legjobb eredmény érdekében használja a Chrome-ot. Az éghajlatváltozás és a szélsőséges események elemzési hatásainak meghatározása a nemzetbiztonsági különleges ülésen , kedd-csütörtök, 2022. december 6-8.

A nemzetbiztonsági közösségek szerte a világon felismerik, hogy az éghajlatváltozásnak jelentős következményei vannak itthon és külföldön egyaránt, és most kezdik biztonsági értékeléseikbe beépíteni az éghajlatváltozás hatásainak mérséklésére irányuló stratégiákat. Így a MORS 2022. december 6-8. között (besorolatlan) éghajlatváltozási rendkívüli ülést szervez. Középpontjában a világ különböző pontjain működő kiválósági központokból származó információk megosztása áll majd, azonosítva a folyamatban lévő és a közelmúltban végzett elemzéseket, eszközöket és elemzési megközelítéseket, amelyeket az éghajlatváltozás védelmi és belbiztonsági kérdésekre gyakorolt ​​hatásának kezelésére/kezelésére használnak. A célok a biztonsági elemzők klímaváltozással kapcsolatos ismereteinek fejlesztése; lehetőséget biztosítanak a terület kulcsszereplőivel, valamint más, hasonló problémákkal foglalkozó elemzőkkel való találkozásra; és azonosítani/megosztani az elemzők által felhasználható költséghatékony eszközöket és megbízható adatokat. A rendkívüli találkozó az éghajlatváltozást, valamint a nemzetbiztonsági felkészültséget támogató ütemterv és elemző menetrend potenciálisan kidolgozásának alapvető fontosságú első lépéseit célozza meg, beleértve a globális reagálási képességeket is. Ezen túlmenően ezek az erőfeszítések a tudományos és technológiai innováció iránti megújult elkötelezettséget jelentenének mind a nemzetközi, mind az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumán (DoD)/Belzetbiztonsági Minisztériumán (DHS), valamint szövetségi partnereiken belül, hogy vezető szerepet töltsenek be a nemzetközi és az Egyesült Államokban. az éghajlatváltozásra, az éghajlatváltozási katasztrófákra és a globális környezetvédelmi politikára adott válaszok. Öt ülést terveznek, amelyeket olyan személyek vezetnek – nemzetközi és egyesült államokbeli –, akik nagyon jól ismerik az ülés témáját: A rendkívüli találkozó az éghajlatváltozást, valamint a nemzetbiztonsági felkészültséget támogató ütemterv és elemző menetrend potenciálisan kidolgozásának alapvető fontosságú első lépéseit célozza meg, beleértve a globális reagálási képességeket is. Ezen túlmenően ezek az erőfeszítések a tudományos és technológiai innováció iránti megújult elkötelezettséget jelentenének mind a nemzetközi, mind az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumán (DoD)/Belzetbiztonsági Minisztériumán (DHS), valamint szövetségi partnereiken belül, hogy vezető szerepet töltsenek be a nemzetközi és az Egyesült Államokban. az éghajlatváltozásra, az éghajlatváltozási katasztrófákra és a globális környezetvédelmi politikára adott válaszok.




Öt ülést terveznek, amelyeket olyan személyek vezetnek – nemzetközi és egyesült államokbeli –, akik nagyon jól ismerik az ülés témáját: A rendkívüli találkozó az éghajlatváltozást, valamint a nemzetbiztonsági felkészültséget támogató ütemterv és elemző menetrend potenciálisan kidolgozásának alapvető fontosságú első lépéseit célozza meg, beleértve a globális reagálási képességeket is. Ezen túlmenően ezek az erőfeszítések a tudományos és technológiai innováció iránti megújult elkötelezettséget jelentenének mind a nemzetközi, mind az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumán (DoD)/Belzetbiztonsági Minisztériumán (DHS), valamint szövetségi partnereiken belül, hogy vezető szerepet töltsenek be a nemzetközi és az Egyesült Államokban. az éghajlatváltozásra, az éghajlatváltozási katasztrófákra és a globális környezetvédelmi politikára adott válaszok. Öt ülést terveznek, amelyeket olyan személyek vezetnek – nemzetközi és egyesült államokbeli –, akik nagyon jól ismerik az ülés témáját: ezek az erőfeszítések a tudományos és technológiai innováció iránti megújított elkötelezettséget jelentenének mind nemzetközileg, mind az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumán (DoD)/Nemzetbiztonsági Minisztériumán (DHS), valamint szövetségi partnereiken belül, hogy vezető szerepet játsszanak az éghajlatváltozásra adott nemzetközi és amerikai válaszokban. változás, éghajlatváltozási katasztrófák és globális környezetvédelmi politika. Öt ülést terveznek, amelyeket olyan személyek vezetnek – nemzetközi és egyesült államokbeli –, akik nagyon jól ismerik az ülés témáját: ezek az erőfeszítések a tudományos és technológiai innováció iránti megújított elkötelezettséget jelentenének mind nemzetközileg, mind az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumán (DoD)/Nemzetbiztonsági Minisztériumán (DHS), valamint szövetségi partnereiken belül, hogy vezető szerepet játsszanak az éghajlatváltozásra adott nemzetközi és amerikai válaszokban. változás, éghajlatváltozási katasztrófák és globális környezetvédelmi politika. Öt ülést terveznek, amelyeket olyan személyek vezetnek – nemzetközi és egyesült államokbeli –, akik nagyon jól ismerik az ülés témáját:

  1. Hatások a szülőföldre

  2. Tudomány, technológia és innováció

  3. A DoD-re és más kritikus infrastruktúrákra gyakorolt ​​hatások

  4. A globális, átfogó éghajlatváltozási kockázatok hatásai

  5. A nemzetbiztonsági működési hatékonyságra gyakorolt ​​hatások

Ha Ön vagy kollégája szeretne előadást tartani valamelyik ülésen, forduljon Dr. Daniel Maxwellhez ( dmaxwell@kadsci.com ) vagy Dr. David Alexanderhez ( david.alexander1@dhs.gov ).

A John Hopkins Alkalmazott Fizikai Laboratóriumban való részvétellel együtt egy élőcsapat lehetőséget is kínálunk.


Regisztráció: Ms. Sarah Madonia sarah.madonia@mors.org 703-933-9070

Esemény: Ms. Liz Marriott liz.marriott@mors.org 703-933-9071

Elnök: Dr. Daniel Maxwell, KaDSci, LLC

Társelnök: Dr. David Alexander, Belbiztonsági Minisztérium (DHS) Tudományos és Technológiai (S&T)

Igazgatósági tanácsadó: Don Timian úr


Forras: MORS - Military Operations Research Society

38 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page