top of page
  • Szerző képeKairos

2. Politikai foglyok védőszervezete



Célom a tegnap közzétett rövid levéllel az volt, hogy megtudjuk mindannyian van-e a jelenlegi politikai foglyoknak védőszervezete. Csak annyit tudtunk meg a válaszból, hogy a POFOSZ a jelenleg börtönben lévő politikai foglyok védelmét nem látja el.


Ugyanis egy bukott rendszer politikai foglyainak megsegítését, különösen akkor, ha a rendszert váltó kormány ehhez még politikai és pénzbeli támogatást is ad, nem jelent különösebb politikai rizikót.


A levelemben megadott linken 3 cikkben is bőven megadtam a politikai fogoly meghatározásához szükséges elveket, különböző nézőpontok szerint. Ezekből a kritériumokból is jól látható, hogy különösen egy neodiktaturát gyakorló kormány ideje alatt működő, politikai foglyokat védeni akaró, szervezet nagyon nehéz helyzetben van. A politikai fogoly megnevezését az általam összegyűjtött kritériumok alapján a védő-szervezet saját alapszabályzatában lefektetett feltétel rendszer segítségével határozhatná meg.

Ezután a kormány rosszallása mellett feltétel rendszert szab , hogy a bebörtönzött politikai foglyok érdekeit miképp akarja hathatósan védeni. Listát állít össze az összes általa politikai fogolynak tekintett bebörtönzött elítéltről és ezt minden közismnert nemzetközi és belföldi fórumhoz eljuttatja, értsd nemcsak szervezetekhez, hanem a médiához is.


Az Amnesty International (AI) egy nagyon liberális szervezet és senkit sem fog védeni, akit "nacionalistának" bélyegez. Az AI szívesen harcra kel a homoszexuálisok, pedofilok, AIDS-esek, stb. védelmében, de távol tartja magát az elnyomást elszenvedő etnikumok védelmétől.


Az IGFM viszont a nemzeti, értsd nacionalista okok alapján elítélt politikai foglyokat is védi. E miatt mindenféle elnyomott etnikum közösségi érdekeit is felvállalja. Az IGFM helyzete a folyamatos bojkottálásuk, a székházukba való betörés, dokumentumok ellopása, számítógépjeik feltörése mellett rendkívül nehéz és bizonytalan. Nyíltan alig merik őket támogatni. Folyamatos pénzhiányban szenvednek, ami jelentőségük gyarapodását is jelentősen fékezi.

Keresztapaságot (Patenschaft) is kiközvetít politikai foglyok számára.

Ide be lehet jelenteni a Posta Imre és Ferenciné Ambrus Emő meg Kovács Áron letartóztatását is. Ország Lászlóról nincs tudomásom, hogy őt szintén letartóztatták, vagy szabadlábon édekezhet.

Kérni lehet a védelmükhöz segítséget, kérni lehet számukra keresztapaság kiközvetítését.


Elérhetőségük:

Internationale Gesellschaft für Menschenrechte Deutsche Sektion e.V. Edisonstraße 5 60388 Frankfurt am Main Deutschland

Tel: 069-420 108-0 Fax: 069-420 108-33 E-Mail: info@igfm.de


Dr. Ing. Sebestyén Teleki István

2021 Magvető havának 8. napján

Zürich, Svájc

210 megtekintés1 hozzászólás
bottom of page