top of page
  • Szerző képeKairos

Egy képzelt nemzeti magyar pärt programpontjai 2. rész

EGY KÉPZELT NEMZETI PÁRT PROGRAMJA, ROMEK KÁROLY SZERINT


NIF: Felkértünk minden Olvasót, hogy próbálják meg, akár csoportosan is, 5 kérdésre válaszolni oly módon, hogy az országjárás és a kampány elkezdésekor, ha a potenciális választók a párt röplapját a kezükbe veszik, akkor arra felfigyeljenek és a válaszokkal való egyetértésük után majd a szavazatukat is arra a pártra adják!



Romek Károly válaszai egy képzelt új párt kérdéseire


Gondolkodtam a válaszokon, mert egy kicsit elkapkodtam. Nagyjából így gondolom a párt válaszait – amit a pártnak kell végső formába önteni.


Mit akarunk?


– Végső célunk otthont és jólétet teremteni az országban élők számára, és az emberiség számára a Földön, együttműködve kölcsönösség alapján más nemzetekkel. Ezt úgy képzeljük el, mint szabad emberek és önrendelkezéssel bíró nemezetek együttműködését. Ezért meg kell teremtenünk a választók beleszólási lehetőségét a hatalom gyakorlásába, hogy saját kezébe vegye az ország irányítását, vele az ország jövőjének tervezését, és magáénak tekintse mindazok vívmányokat, amit munkája révén elért. Úgy gondoljuk, hogy a Szent Korona Tannal összhangban az országot és a világot az ember használati jog alapján birtokolja, vagyis nem tarthat igényt senki kizárólagos birtokosi jogra amely felhatalmazná őt a tulajdonokkal való következmények nélküli bánásmódra. Az ország területét a Szent Korona Tannal összhangban a Szent Korona tulajdonának tekintjük. A Szent Korona jogainak kinyilvánítására egyedül az önrendelkezésében helyre állított nép jogosult. Ezzel együtt kijelentjük azt is, hogy miként az ország a Szent Korona tulajdona és erre a tulajdonra senki sem tarthat igényt kizárólagos birtokjogra, mindenkinek joga van a Szent Korona tulajdonában részesülni olyan mértékben, hogy alapvető életszükségletei veszélyeztetve ne legyenek, továbbá a Szent Korona tulajdonát termelés céljából, tartós használatra, időhatár nélkül igénybe vehesse saját maga és az ország boldogulására.


_________________________


Miként akarjuk?


A gazdasági és politikai programjainkon keresztül megvalósítva, a fokozatosság elvét és alkalmazva, a legkisebb változtatással a legnagyobb és legjelentősebb változások felé hatva. Mindenkire számítunk, pártállástól és a társadalomban betöltött pozícióktól függetlenül.


Legelső tennivaló a választási törvény olyan módosítása, amely a választónak lehetővé teszi a képviselő visszahívását vagy szankcionálását, ha az nem teljesíti a választási ígéretét. E részleteket a választási törvény módosításáról szóló pontok tartalmazzák.


_________________________


Kikkel akarjuk?


Mindenkire számítunk, pártállástól és a társadalomban betöltött pozícióktól függetlenül. Várunk minden politikai vallási irányzatból embereket, akik elfogadják a politikai, gazdasági célkitűzéseinket. _________________________


Mikor akarjuk?


Elvileg azonnal, de tisztában vagyunk azzal, hogy a programjainkhoz meg kell nyerni az embereket, ehhez pedig szükség van a programok megismerésére és azok kitárgyalására. _________________________


Miből akarjuk?


A gazdasági és politikai rendszer finanszírozása többrétű. Első lépcsőben, amíg az új rendszer be nem indul, addig nem is lehet mást tenni, mint a jelenlegi erőforrásokra támaszkodni. A lehető legrövidebb idő alatt rendezni kell a jogászok, közgazdászok és politikusok bevonásával az államadósság azonnali, teljes és végleges semmissé nyilvánítását. Az törlesztésre fordított összegeket immár át lehet irányítani a gazdaság fejlesztésére (ide értve a bérpolitikát is), szociálpolitika színvonalának emelésére, az oktatás és az egészségügy fejlesztésére. A fejlesztéseknek olyan irányt kell adni, hogy hatékonyság növekedése révén a révén a gazdaság magasabb nyereséget érjen el.


____________________


Kik is vagyunk?


A természetet, az embert és a spirituális szemléletmódot képviseljük. Valljuk, hogy otthonunk a Föld, hogy jogunk van a legmagasabb szintű életminőséghez, amelyet nem versenyben, hanem együttműködve egymással tudunk megvalósítani. A szabad gondolkozás hívei vagyunk, akik vallják, hogy velünk van mindenki, aki nincsen ellenünk. Valljuk, hogy a nemzet önrendelkezése a szabad emberek kölcsönös érdekeken alapuló kapcsolatára épülhet, és hogy csak is a nemzetek önrendelkezését tiszteletben tartó országok létesíthetnek tartós és gyümölcsöző együttműködést.


______________________


Jelszavunk:


Természet, ember, szellemiség -> TESz. Természettel és az emberel, a természetért és az emberért.


______________________


Romek Károly


4 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page