top of page
  • Szerző képeKairos

4. rész: A Nemzetgyűlést Akarók Pártja (NAP) leszünk

Megjegyzés 2021 Uj Kenyér hava 4., Zürich:

Erdemes räklikkelni a cikk vegen megadott forrasra es ott a hozzaszolasokat vegigolvasni. 2009-ben meg volt szivonalas vita az oldalon!!!

írta: Gyirán István, 2009. már 28.


A listaállítási joggal a pártok gyakorlatilag megkapják a képviselők feletti rendelkezés jogát is, így aztán a parlamentben már nem a választók, hanem a pártok képviselői ülnek. Ezzel a bűvészmutatvánnyal fosztják meg az embereket az önrendelkezés jogától. A választók szavazhatnak akire akarnak, úgyis a pártok mondják meg a képviselőknek, hogy milyen törvényeket hozzanak. A pártokat pedig a mögöttük álló politikai, gazdasági erők mozgatják. Így történhet meg az, hogy hiába szavaz a többség, a kormány mégis a többséget kihasználó kisebbség – mint pl. a bankok – oldalán áll.


A javaslatom célja, a jelenlegi képviseleti rendszer – aminek a hatékonysága nulla(!) – megváltoztatása. Ha csak egy kicsit is sikerül elmozdítani a rendszert helyes irányba, már volt értelme aláírni. De én a felhívásban már vázoltam egy olyan megoldást, amellyel egy tetszésünk szerinti képviseleti rendszert alakíthatunk ki. Természetesen, ha valakinek a jelenlegi megfelel, azzal nem tudok vitatkozni. Biztosan oka van ragaszkodni a jelenlegi 0 (nulla) hatékonyságú népképviselethez.


A kezdeményezés megértéséhez el kell olvasni legalább a felhívást, de ha az ily módon elérhető új képviseleti rendszer részleteiről akar vitatkozni, akkor el kell olvasni a felhívás erről szóló linkjét is.


A cél a jelenlegi képviseleti rendszer megváltoztatása, mert a jelenlegi nem használ a népnek semmit. A két nagy párt elérte, hogy a kis pártok kiszorultak a képviseletből, illetve csak az ő holdudvarukban élhetnek meg. A MIÉP sem ért el semmit a négy év alatt, azon kívül, hogy a vezetése megkedvelte az állami támogatást, és ezért cserében beáldozta a pártot.


A Parlament ügyrendje a nagy pártok által szabott. A kis pártok érdemi változást nem érhetnek el.


Maradjon inkább minden így? Játsszuk tovább ezt a színjátékot?

Jogos, hogy a pártok a hatalomban maradjanak? Mindenféle felelősség nélkül?

Biztos vagyok benne, hogy a nép nagyobb része nem ezt akarja.


Forras:


13 megtekintés1 hozzászólás
bottom of page