top of page
  • Szerző képeKairos

A diktatúra meglétének egyik jele

Az alábbi fényképet Budaházyval emailben kaptam, azzal a felkéréssel, hogy küldjem tovább szótlanul.


Azonban . . .

Még mindig nem tudom, hogy Budaházyt végül felmentették, feltételesen van szabadlábon, vagy az ítélete véglegesen lejárt?

Homályos volt és maradt az egész űgy.


A diktatúra meglétének egyik egyértelmű jele, hogy az előzetes letartóztatás időhossza nincs törvényben pl. 2 napra megszabva, mint Amerikában. Ez a 2 nap arra jó, hogy a rendőrök a még hiányzó bizonyítékokat begyűjtsék, a gyanúsítottat "nyugodtan" kihallgathassák. De előzetesbe is csak előzetes bírói engedéllyel zárhatnak be valakit. A bíró meg a bizonyítékok súlyát mérlegeli, melyek kielégítőek, de nem elegendőek egy bírósági tárgyalás megkezdéséhez. A rendőrség által megjelölt, de még hiányzó bizonyítékok beszerzéséhez szükséges rövid idő, meg a kinn lévő bizonyítékok gyanúsított általi eltüntetésének veszélye indokolja az előzetesbe helyezést.

Mindenképp az előzetes nem lehet hosszabb egy demokráciában, mint 2 hét.

Tudtommal Budaházyt (és most Posta Imrét is) több, mint 2 hétig (Budaházyt talán évekig) tartották (tartják) előzetes letartóztatásban, ami egyértelműsíti a diktatúra meglétét.


Az sem kizárható, hogy Budaházynak saját magától hányingere van. Azt mi kívülállók nem tudhatjuk, hogy szabadságának mi volt az ára.



STI

50 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page