top of page
  • Szerző képeKairos

A forradalom után diktatúra következik

A tömegek sohasem lázadnak fel önszántukból, és sohasem lázadnak fel csupán azért, mert el vannak nyomva. Amíg nincs lehetővé téve számukra, hogy mértékük legyen az összehasonlításhoz, igazában soha nem is fognak a tudatára ébredni annak, hogy el vannak nyomva.


A hatalom abban rejlik, hogy az emberi lelkeket darabokra tépjük, s aztán olyan új alakba rakjuk össze, amilyenbe akarjuk.


A jó emberek éjjelente békésen alszanak az ágyukban, mert kemény férfiak állnak készen arra, hogy helyettük megtegyék az erőszakos dolgokat.


Soha senki sem ragadja magához a hatalmat azzal a szándékkal, hogy lemondjon róla. A hatalom nem eszköz; a hatalom cél.


Nem azért csinál az ember diktatúrát, hogy megoltalmazzon egy forradalmat, hanem azért csinál forradalmat, hogy diktatúrát csinálhasson.


Az üldözés célja az üldözés.

A kínzás célja a kínzás.

A hatalom célja a hatalom.


Na innen szép nyerni. Dosztojevszkij!

Elő az orosz rulettel!

Sebestyen Istvan valasza: @Igazmondó Juhász -nak


Izgalmas allitasokat fogalmaztal meg. Nekem, mint alapvetöen mernöknek a szakmai deformaciomhoz tartozik, hogy nemcsak elemzek, kritizalok valamit, hanem kiutat, javitast, rekonstrukciot keresek a berendezes jobb müködtetese erdekeben.


Egyebkent minden itteni kijelenteseddel egyetertek es hasonloakkal konfrontaltattam Gri Tibor-t ezelött 9-10 evvel. Erre szabadkozni kezdett, hogy ö rendörtisztkent tudja mit jelent a fegyveres hatalomatvetel es ettöl messzemenöen ovakodik. Semmi egyeb hatalom buktatasi, kiszoritasi eljarast nem tudott megnevezni. E helyett kicsavarta a szavaimat azert, hogy hatba tamadhasson. Egy szegyenteljes viselkedesü figura. El is valtam töle nyiltan megmondva, hogy mi 2 külön vitakulturaban szocializalodtunk. Az öve a vallato/kinzo tiszte, az enyem a svajci nyilt demokratikus vita modozat.

Irod: "...sohasem lázadnak fel csupán azért, mert el vannak nyomva" . Kerlek fejtsd ki bövebben, hogy akkor meg miert lazadnak fel meg, hanem csupan azert, mert el vannak nyomva. Addig is hatarozzuk meg mi a lazadas, a felkeles, forradalom, hogy egyertelmü legyen a fejtegetesed. A lazadasnak az elegedetlenseg felmutatasa a celja militans viselkedessel es ehhez szokvanyos hardware-rel: botok, spray-ek, länsok, vago-szuro szerszamok, Molotov koktelok, petardak, stb. Hatalom megszerzesi es megtartasi, gyakorlasi technologiakrol beszelhetünk. Ezek titkos tudomanyok. Összefoglalo müvet meg senki sem irt meg. Innen-onnan össze kell szedegetni ezt a tudast. Ez egy olyan professzornak a munkaja lehetne, aki körül nagy mennyisegü es magas nivoju aszisztens es docens sereg van. Mert ez egy ember munkajanak a kereteit tullepi. A "kemeny fiuk" ezek szerint hianyoznak a nep oldalan. A hatalom kemenyfiui gondoskodnak arrol, tucat-ezer teglaikkal, hogy kemenyfiu ne szülessen meg, ne legyen a nep altal letrehozva. Es ha megis felüti a fejet itt-ott egy-egy kemenyfiu, akkor azok legyenek hiteltelenitve, vakvaganyra futtatva. Az altalad vazolt elmyomott, es lebutitott nep pedig nem kepes felismerni a kemenyfiukat, ezert a vakvaganyra futtatasukat sem kepes megakadalyozni egy egy idöben kezelt valtoval. A hatalom elöször cel minden pärtalakulat szamara, aztan ha megszereztek, akkor eszköz es cel is, mivel a hatalom megtartasa örökös celja a hatalomra juto erönek. A forradalom következmenye a diktatura, mert diktalas nelkül nem tudja megvalositani a forradalom celjait. Egy normalitasat vegleg el nem hagyo rendszerben azonban szepen leepitik a diktaturat a diktatumok szamanak rendszeres csökkentesevel. Amennyiben ez nem törtenik meg akkor a diktatura bemerevedik es eresztekeiben, a nyügösse valo nepet kihasznalva, külsö erök ebredeset teszi lehetöve. Ezek meg sajat befolyasuk növelese erdekeben, es kifosztasi technologiajuk alkalmazasanak kenyszereben le fogjak elöbb-utobb tamadni az orszagot a nepet proxykent maguk elött tolva es veret folyatva. A cinkelt forradalomra, -minden forradalom az eddigiek szerint cinkelt-, amit a külsö erö robbant ki ravarazsoljak sajat embereiket, akiken keresztül tamogatasukat adjak. Tehat ezentul a gyözedelmes forradalom egy proxy diktaturat teremt hibrid demokraciaval, ami nem egyeb, mint harc a nep ellen, a nep kifosztasa erdekeben. Ha . . . . Ha lennenk elegen magas szinten gondolkodo hazafiak innen kellene kezdjük a megoldast keresö gondolkodast.

Ha vannak is szetszortan ilyen hazafiak, akkor a szethuzas garantalt, mert nem kepesek összefogni, ami vegeredmenyben azt jelenti, hogy gondolkodasuk megsem elegge magas szintü. A magas szintü gondolkodok kepesek felülemelkedni sajat helyesnek velt gondolataiktol, megoldasi algoritmusaiktol es meghallgatnak masokat es kiegeszitik azok megoldasi algoritmusaikkal a sajatjaiakat es letrehoznak közös algoritmust.

Ez a szint urgas meg nem törtent meg.


Tehat butaknak vagyunk minösitve, a Hatter Hatalom szemeben föld buta, birka szinvonalu Niemandok vagyunk, akik szerepükböl nem tudnak kitörni es ebren is szolgak maradnak nemcsak almukban.

Zürich, 2021 Napisten hava 5.

23 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page