top of page
  • Szerző képeKairos

A geomérnöki tudomány részei


Tropospheric Geoengineering:


Ez a víztömegek felemelkedéséről , felhalmozódásáról és elmozdulásáról szól a földalatti és földi geomérnöki célterületeken . Az alkalmazást klímageomérnökinek , klímaszabályozásnak vagy nagyszabású klímatechnikának is nevezik . Ehhez a felső troposzféra közepétől a széléig fokozatosan finom porral kell borítani az eget, hogy a sztratoszférikus geomérnöki munkával elpárolgott víz megköthető és szabályozható legyen. Erről bővebben a Bio-Geoengineering fejezetben olvashat. A mesterségesen előállított aeroszolfelhőket (szmogot) nagyfrekvenciás hang- és rádiósugárzás borítja .

5. Sztratoszférikus geomérnöki tervezés:


Ez arról szól, hogy több napenergiát nyerjünk az ózonréteg klórral és fluorral történő kicsapásával . Mivel az UVB fény ózon nélkül akadálytalanul áthatol az egykori ózonrétegen, és felmelegíti a tropopauza és a troposzféra teljes légoszlopát, valamint a földfelszínt , ez a fajta geomérnökség megteremti az előfeltételeket minden más formának.


A további napenergia szükséges ahhoz , hogy több vizet emeljenek és mozgassanak a középső és felső troposzférába .



6. Ionoszférikus geomérnöki tervezés:

Ez elsősorban a rádióhullámokkal való kommunikáció megelőzésére vagy javítására vonatkozik. Többek között kontinenseken átívelő drónok irányítására is használható. Azok a fantáziák, miszerint az ionoszféra felmelegedése kellőképpen megrázhatja a Föld mágneses terét ahhoz, hogy földrengéseket és szökőárokat okozzon, kreatív tévút , mivel a földrengések a föld alatti földgáz, olaj és szén széttörésére használt erős nukleáris detonációk közvetlen következményei.



23 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page