top of page
  • Szerző képeKairos

A Közvetlen Demokráciáról és a Szétterített vezető nélküli kormányzásról

Jó reggelt László!


Írod:"soha ne térj vissza a megbukott vagy megbuktatott államformához, mert életképtelen... aki ennek ellenére ara törekszik és tesz is érte, nem érted hanem a hatalomért ácsingózik!"


Mivel Emigráns Magyar Kormányt (EMK) is felsoroltál azt kell válaszolnom, hogy az EMK nem való a listádba, mivel mi vagyunk az egyedüliek, akik semmilyen bukott társadalmi rendet nem akarunk létre/vissza -hozni, és ezt számtalanszor kijelentettük. Az elképzelés dióhéjban az EMK oldalon a Kárpátok tájképére egyértelműen fel van írva.

A Közvetlen Demokrácia és a szétterített vezető nélküli kormányzás lenne az az egyetlen törvényhozói és kormányzási forma, melynek segítségével a Háttér Hatalom befolyását a nulla felé taszíthatjuk el.

Ennél rafináltabbat a HH befolyásának kiiktatásában nem fogsz tudni felmutatni sehol.

Szomorú, hogy az EMK cikkeket nem olvasod figyelmesen és emiatt besorolod az EMK-t a többi csak kormányváltást akaró társaság közé.

Az EMK forradalmi, elméleti változtatásait a gyakorlatba ültetni két ciklus alatt lenne lehetséges. Mivel az elképzelés az állami apparátust is magába kell foglalja ezért az, hogy hány ciklus alatt lehetne a változásokat megvalósítani, jelenleg számomra még nem elég világos. Ugyanis a HH már rég befolyt a rendőrség, hadsereg, és más állami intézmények legfelsőbb vezetésébe. A HH által felvásárolt kormányok a rájuk bízott aljas feladataikat csak az általuk kinevezett, általában alacsonyabb rangú katonák, rendőrök, hivatalnokok magas poziciókba helyezésével tudják kivitelezni (korrupció!). Pontosan emiatt a kinevezési lehetőséget ki kell venni a kormány kezéből.

Svájcban annyit elértek, hogy az állam vezetőinek kinevezése szét van terítve. A parlamentben stabilan 5 párt van. Ezek mind a %-uknak megfelelően alakítják a kormányt. A kormányzati pozícióknak mind megvan a súlyozott értékük, ami lehetővé teszi a pártok számára, hogy különösebb vita nélkül szétosszák egymás között az államapparátus vezető pozícióit. Csak ezután nevezik ki a pártok a pozíciók élére a nekik megfelelő személyeket.


Népiesen szólva Svájcban is "szar került a palacsintába", mivel ezt a nem eléggé dinamikusan változó, és nem eléggé szétterített rendszert a HH felvásárolta. Ezt a folyamatot egy áruló kormánytaggal kezdte, aki 2 fontos dolgot kellett a HH számára megszerezzen:

-a médiát és

-a Nemzeti Bank elnöki pozícióját.

Ezután már a "szar a palacsintákba" nőttön nőtt! A folyamat több mint egy évtizedet tartott.

A Közvetlen Demokrácia fel lett törve! Mára már csak kulisszává degradálódott!

A svájci szomorú történet egyértelműen rámutat arra, hogy a pártok megléte mennyire káros egy nemzet vezetésének számára.


Sebestyén István

2022 március 21, Zürich

92 megtekintés6 hozzászólás
bottom of page