A Magyar Orvosi Kamara szűnjön meg!Kedves Honfitársak !


MOK jelenleg már semmilyen formában nem szolgálja sem a tagság, sem az etikus gyógyítás érdekeit, sem a szakma szabályainak betartását, de nem nyújt a tagság részére sem szakmai/ etikai segítséget, de nem nyújt a tagság részére semmilyen -használható- szolgáltatást sem stb..stb..


Az Állam szétverte már azt a szakfelügyelő főorvosi rendszert is, ami jogosult volt az orvosi szakma szabályainak betartatására, perszonális ellenőrzésre, a szakmát művelők perszonális szakmai felügyeletére.

Tehát mára már kis hazánkban az orvoslás szakmai felügyelete megszűnt. Nincsenek már az egyetemi tanárok köré -korábban-szerveződött orvosi iskolák sem..


A MOK teljesen eltávolodott az orvosi hyppokratesi eskünk szellemétől és ezzel vállalt kötelezettségtől is.

Amik -többek között- így szólnak : "Nil nocere ! " (Ne sértsd a beteget ! ) és "Salus aegroti suprema lex esto !" ( A beteg üdve a legfőbb törvény !)


Ennek a despota, átpolitizált, pusztán adószedő, bürokratikus, a kormányzat végrehajtói lakájaként működő MOK-nak a bukásával semmit sem vesztenénk.

Sajnálom, de bizony ilyen lesújtó véleményem alakult ki a mai MOK-ról.


Üdvözlettel :

Dr. Uhrik Tibor MSc.

nyugalmazott sebész, dipl. eü. manager, okl. egészségügyi auditor

Magyar Egészségügyi Ellátási Standardok (MEES) és az Eü. Törvény egykori társ-szerzője

a Hyppokrates Consulting Kft. ügyvezetője


Forrás: emailben

2021 09. 23.

160 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Az Erő és a Mézesmadzag vektorjai

Az Erő és a Mézesmadzag vektorjai Nyílt levél minden Hazafihoz különös tekintettel Korom Ferenc vezérezredeshez, Böröndi Gábor altábornagyhoz, Mihócza Zoltán altábornagyhoz, Toroczkai László „Mi hazá