top of page
  • Szerző képeKairos

Esik szét az alig megalakult olasz jobboldali kormany

Kakukkfioka ez a Meloni?




Silvio Berlusconi beszélt. Pártja megválasztott parlamenti képviselőinek fenntartott beszédét online közvetítették.

Berlusconi így elemzi az orosz-ukrán konfliktust: „Ez így zajlott: 2014-ben a fehéroroszországi Minszkben megállapodást írtak alá Ukrajna és a két újonnan megalakult donbászi köztársaság békemegállapodásról anélkül, hogy bárki megtámadta volna az orosz-ukrán konfliktust.

Egyéb.

Ukrajna egy évvel később az ördögnek veti ezt a szerződést, és támadni kezdi a két köztársaság határait. A két köztársaság a katonaság körében szenved veszteséget, állítólag 5-6-7 ezer halottal.

Zelenszkij megérkezik, a két köztársaság elleni támadások egháromszorozódnak. Putyin Berlusconi változatában minden kezdeményezést ellenez, ellenáll, erős nyomás alatt áll Oroszország egész területéről. Aztán elhatározza, hogy kitalál egy különleges műveletet. „Belépett Ukrajnába, és váratlan és kiszámíthatatlan ellenállási helyzetbe került az ukránok részéről, akik a harmadik naptól kezdve pénzt és fegyvereket kaptak Nyugatról. És a háború ahelyett, hogy kéthetes hadművelet lett volna, fél éves háború lett. Tehát ez az ukrajnai háború helyzete. "

Röviden, bárki számára, aki ismeri Európa közelmúltbeli és régebbi történetét, amit Berlusconi elmesélt – talán a maga módján– egytörténetet, amelyet mindenki ismer, és mindenki tudja, hogy igaz, legalábbis lényegében. Mégis betiltották. Giorgia Meloni azzal fenyegetőzik, hogy kirúgja a Forza Italiát és Berlusconit a kormányból. A mainstream média őrülten mennydörög a Berlusconi legújabb őrületének nevezett dolog ellen. Pedig, legalább most az egyszer az idős Forza Italia vezetője csak az igazat mondta.

60 megtekintés4 hozzászólás
bottom of page