top of page
  • Szerző képeKairos

A magyar rendőrség és a militáns tüntetők egységeinek összecsapása

A magyar rendőrség és a militáns tüntetők egységei csatájának kimenetele modellezése érdekében kérem a segítségeteket. Álnév alatt is be lehet jelentkezni és utána hozzászólásként alul megírni a kért információkra a válaszokat.

Előre köszönöm segítségeteket!!!

A magyar rendőrség egységeinek létszáma mennyi? Különösen a militáns tüntetések esetében bevetett egységek típusa és létszáma, meg hierarchiája és "fegyverzete" érdekel. Militáns tüntetések és a rendőrségi összecsapás matematikai modellezésén dolgozom, de nem ismerem csak a nyugati rendőrségi egységek létszámát és fegyverzetét (felszerelését). De ezeknél sem lehet a világhálón teljesen megbízható adatokat kapni, pl. a rendőrségek hivatalos oldalain. Ki tud segíteni?


A modellezéshez kaptam a hadsereg egységeiről megnevezéseket, mert ezeket sem ismerem, hisz nem voltam magyar katona, és a katonai egységek nem bíztos azonosak a rendőrségi egységek neveivel.

Hadseregben a megnevezések megfelelnek-e a rendőrségi egységek neveivel?

_______________________

- közlegény - 1 fő

- őrs = 3-4 fő, élén tipikusan őrvezető vagy tizedes áll.

- raj = 3 őrs + a raj parancsnoka: kb. 13 fő, élén egy kb. őrmester rangú altiszt

- szakasz = 3 raj + a szakasz parancsnoka és 1-2 fő: kb. 42 fő, élén egy zászlós vagy hadnagy áll

- század = 3 szakasz + a századparancsnokság: kb. 140 fő, élén egy kb. százados rangú tiszt áll.

- zászlóalj = 3 század + a zászlóaljparancsnokság: kb. 460 fő, élén egy alezredes áll.

- ezred = 3 zászlóalj + ezredparancsnokság: kb. 1500 fő, élén egy ezredes áll.

________________________

A matematikai modellemben a rendőrség felszerelésének "tűzereje" érdekel. Ez alatt a német kifejezést lefordítva "Ember megállító hatás"-ról (Mannstopwirkung) van szó. Ezek megállító fokozatát 5-10-es skálán kell megadni. 5-ös jegy csak rövid időre teszi a tüntetőt harcképtelenné, pl. tele spriccelték a szemeit és azt ki kell mossa a nála lévő ivóvizes palackból kivett vízzel (ezért ne Cola-t vígy magaddal). Emiatt a rendőrnek újabb megállító eszközt kell bevetnie, míg a tüntető nem lát, pl. a gumibottal a térdhajlatába üt, amitől a "sebzett" tüntető térdre rogy. Ebben a példában a könnygáz spréj tűzereje 5, a "fegyver" bevetési fontossága 6-os jegyet kap, de a térdhajlatra mért gumibotos ütéssel együtt és esetleges letartóztatással egybekötve a 3 fegyver (a letartóztatást és a rabomobilt is ideszámítom) felemelkedik 10-re, ami azt jelenti, hogy a tüntetőt eltávolították a harctérről. További fegyverek a tömegoszlatásra: vízágyúzás, füst és könnygáz gránátok, lovasroham kardlapozással, . . ., sorold fel . . .


Tehát a rendőrök tüntetők ellen bevetett "fegyverzetének" bevetési fontossága érdekel és ezek megállítási "tűzereje" számokban a 10-es skálán.

Segítséget kérek!



Ugyanez érvényes a tüntetőkre is. A tüntetők fegyverzete: kődobálás, benzinpalack dobálás, spréjezés fáradt olajjal, könnygázzal, lézerezés, . . . A jó védőruhával, sisakkal, nyak-, térd,- és könyökvédővel, maszkkal, védő-szemüveggel ellátott tüntető harci értéke magas, míg a turistaként a tüntetésen mászkáló, bámuldozó tüntető harci értéke nulla.


A világhálón a következő kereső fogalmakkal kerestem, sőt ennél is többel, de nem találtam megfelelő választ a kérdésemre a magyar rendőrséggel kapcsolatban.

#militáns tüntetések #tüntetéseken bevetett rendőri egységek #rendőrök fegyverzete militáns tüntetők ellen #vízágyúkon hány rendőr szolgál #rabomobilokon hány rendőr szolgál #parancskiadási lánc a tüntetéseken bevetett rendőrségi egységeknél, stb. A modell, amin dolgozom az nem szimuláció, mert a szimulációhoz kutatóintézeti háttér kellene és sok diákot kellene bevonni, ahhoz, hogy a 2006-ban militánsan résztvevő tüntetőket kikérdezzék. Ugyanaz érvényes a rendőrségre is, ahonnan a tapasztalatokat szintén be kellene gyűjteni. A szimulációban már stokasztikát szükséges alkalmazni, amely matematikai ágazatot Itó nevezetű japán matematikus állította össze 1947-ben felhasználva speciális differenciál egyenleteket, statisztikát, játékelméletet, probabilisztikát (valószínűség számítás).

A modell, amin dolgozom sok mindent világossá fog tenni, hogy a militáns tüntetést miként kell megtervezni, hogy a tüntetés elérje kitűzött célját. Mivel munkámat digitális formában nyilvánossá fogom tenni ezért ezt a rendőrség is olvashatja majd.


Lényegesnek azt látom, hogy a közzétett modellt a hozzáértő hazafiak fejleszthessék, jobbíthassák, és a hazafiak körében alakuljon ki egy igény a tüntetések szervezésére, mégpedig addig a fokozatig, akik részt vesznek a militáns tüntetéseken, habár annak nem harcos résztvevői. Szükség van az ébredező magyarok tömeges részvételére!

Speznaz hadgyakorlat zavargások leverésére, rövid videó 3 perc, gyomor remegtető basszus háttárzenével:




Dr. Ing. Sebestyén István

Zürich,

2022 Fergeteg havának 29. napján

80 megtekintés18 hozzászólás
bottom of page