top of page
  • Szerző képeKairos

A Szentkorona előtt tett képviselő jelölti Nyilatkozat

Beküldte Romek Károly


NYILATKOZAT TÉTEL LEFOLYÁSA


A Nyilatkozattétel szándéknyilatkozat, mellyel az országgyűlési tagságra való jelölt személy bizonyítani kívánja, hogy tudatában van annak, hogy milyen alapvető kötelességek vállalását követeli meg az országgyűlési tagság.


Ezek a kötelességek jelentik a kereszténység alapvető értékeit is, így a kereszténység, a kereszténység vezetőinek vagy képviselőinek jelenléte a jelölésben, és a jelölt későbbi munkája során értelemszerűen fontos. Mivel a jelölt a nyilatkozat megtételével bizonyítja, hogy ismeri a kereszténység törvényeit, az Egyház részéről a nyilatkozat aláírása nem jelenthet akadályt. A mégis felmerülő akadályok nem másíthatják meg a nyilatkozat lényegét!


A kereszténység legelső törvénye az Isten (a világ) és a felebarátok (emberek) szolgálatát írja elő, így azok bármilyen indokkal történő alárendelése más érdekeknek ellentétes a kereszténység Jézus által megfogalmazott törvényével! Így a nyilatkozatot kizáró ok nem lehet sem személy sem hatalom egyéni érdeke, a nyilatkozat megváltoztatása vagy feltételhez szabása ilyen okból elfogadhatatlan. A Szent Koronát a Jézus által alapított Egyház pápája, II. Szilveszter adományozta I. Istvánnak, akit azzal a legenda szerint 1000. december 25-én meg koronáztak. Ezt követően István a koronát és országát Szent Péter nevét viselő Egyháznak ajánlotta fel, mint az Egyház vallását államvallássá tevő országot. Ennek tényét utólag nem lehet megváltoztatni, így a Szent Korona országának vezetői csak is a kereszténység törvényeinek szellemében kormányozhatnak. Ezért van arra szükség, hogy egy leendő országgyűlési tag (az ,,országgyűlési tag” gyűjtőfogalom, aki lehet képviselő, miniszterelnök vagy más méltóság) nyilatkozatával bizonyítja, hogy tisztában van a kereszténységből következő, rá is háruló kötelességekkel. Ezért a képviselő a Szent Korona jelenlétében teszi meg nyilatkozatát, a hazai kereszténység törvényes képviselőinek jelenlétében.


A nyilatkozat a feltétele annak, hogy valaki rákerüljön a választási listára a szavazólapokon is, és így az választható legyen, tehát a nyilatkozatnak meg kell előznie a választásokat! A nyilatkozat megtörténtének tényét ismertetni kell a szavazólapokon is, mely nyilatkozatot nem tett jelölt nevét nem tartalmazhatja! Ha még is tartalmaz ilyen neveket a szavazólap, a rá adott szavazat érvényét nem szabad elismerni!


A szavazás ilyen módon való megvalósítása a választó részéről csak annyit kíván meg, hogy támogassa ezt a módot, és ne szavazzon olyan személyre, akinek a Szent Korona nem jelent semmit, az abból következő kötelességeket nem tartja fontosnak már országgyűlési tagságra való jelöltként sem! Inkább maradjon távol mindenki a szavazástól, mint fenntartani egy olyan szavazási rendszert, mely története során csak is a vezetők, és rajtuk keresztül idegen érdekek szolgálatát biztosította.




KÉPVISELŐ-JELÖLT NYILATKOZATA



1. Én ….……………………….………..a magyar Országgyűlés tagságára való jelöltként, Szent István által Szent Péter oltalmába ajánlott Szent Korona jelenlétében kijelentem, hogy megválasztásom esetén, országgyűlési tagként is a kereszténység alapelveit fogom munkám során alkalmazni!


2. Leendő munkám során a világ és az ember szolgálatát kívánom országgyűlési képviselőként folytatni. Ezen munkám során a világ további megismerésére törekszem, mely hozzájárul, hogy döntéseim minél jobban megfeleljenek a világ és az ember szolgálata követelményének.


3. Ellenállok minden olyan kísértésnek, mely bosszúságra, mértéktelenségre, sóvárgásra, igazságtalanságra, kapzsiságra, csalásra, irigységre, álnokságra, haragra, meggondolatlanságra vagy gonoszságra próbál rávenni! Munkám által érintett emberek érdekeit nem rendelem alá és nem helyezem fölé mások érdekeinek.


4. Munkám során tenni akarok azért, hogy a társadalom egyensúlyban legyen a természettel, azzal egy önfenntartó egységet alkosson. Törekedni fogok arra, hogy a társadalom tagjai egészségesek, állóképesek legyenek, hogy a sokszínűség javításával az emberek életminősége folyamatosan javuljon.


5. Azon leszek, hogy az emberi megnyilvánulások szabadságát ne veszélyeztesse semmi, de ugyanakkor azok az észszerűség határai között maradjanak.


6. Igazságos jogrend híveként a törvényt az emberek szolgálatának eszközeként kezelem, rossz törvényeket nem hozok és nem támogatok. Rossz törvényeket hozó és alkalmazó, illetve jó törvényeket sértő vagy azt nem alkalmazó személlyel nem működök együtt. Tenni fogok annak érdekében, hogy jog és kötelesség egyensúlyban legyen mindenkire nézve.


6. Ügyelni fogok arra, hogy az igazság, a szépség és a szeretet a társadalom és a világ legfőbb értékei legyenek és maradjanak, miként ügyelni fogok arra is, hogy a civilizáció és természet egyensúlya örökké fent maradjon.


7. Tudomásul veszem, hogy amennyiben nem fent leírtakkal összhangban cselekszem, az emberek irányomban való támogatásának bármilyen megvonása törvényes! Tudomásul veszem, hogy a Szent Korona Szent Péteren keresztül Jézus egyházának képviselője, és a Szent Korona előtt történő nyilatkozatommal szerződést kívánok kötni Jézus egyházával, Jézus kijelentéséren alapozva:


,,Én is mondom neked: Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat, s az alvilág kapui sem vesznek rajta erőt. Neked adom a mennyek országa kulcsait. Amit megkötsz a földön, a mennyben is meg lesz kötve, s amit feloldasz a földön, a mennyben is fel lesz oldva.”


(Máté 16. 18.)


8. Tudomásul veszem, hogy Jézus kijelentésén alapuló szerződés érvényességéhez Jézus által alapított, Szent Péter nevét viselő egyház támogatására van szükségem. Számítok az Egyház jóindulatára és bizalmára, hogy bennem ezen szerződés megkötésének akadályát nem látja és megválasztásomat támogatja. Tudomásul veszem, hogyha az Egyház nem látja a nyilatkozatom maradéktalan teljesítését munkám során, az Egyház megvonhatja irányomba való támogatását!



………………………………………..

Hely és dátum




………………………………………... ………………………………………..

Az Egyház képviselője Országgyűlési tagságra jelölt



Közzétéve 2021 Kikelet Hava 21.

24 megtekintés2 hozzászólás
bottom of page