top of page
  • Szerző képeKairos

A TEHETSÉGTELEN, MŰKEDVELŐ KÜLÜGYMINISZTERÜNK



A kanada kínai nagykövetet rúgta ki Trudeau, a hozzá nem értő külügyminiszter helyett .. Amikor Washingtonból megkapták a parancsot, hogy tartóztassák le és adják át nekik a Kínából származó hölgyet, a miniszter azonnal, anélkül, hogy alaposan átgondolta volna, intézkedett, és kiadta a parancsot a teljesítésre.

Ezzel a meggondolatlan cselekedettel bejutottunk az USA – Kína labdarúgó mérkőzésbe, mint labda. Azóta Kína rugdosott minket...


Amikor az amerikai parancs megérkezett Ottawába, a nem túl tisztelt külügyminiszternek azonnal udvarias kérést kellett volna tennie a kínai hölgynek, azonnal szálljon fel a következő gépre. Amikor a gép elérte azt a pontot, ahonnan nem lehet visszatérni, akkor az elfogatóparancsot ki kellett volna adni,. Akkor az amatőr kormányunknak bűnbakot kellett volna választania, és nagy hangos handabandával el kellett volna bocsátania „kötelességszegés miatt”.

Akkor bocsánatot kértünk volna az amerikai kormánytól ezért a sajnálatos "adminisztratív" balesetért. A „bűnbaknak kinevezett” fickónak csendben jobb állást kellett volna adni, mint amilyen volt.


Ez egy normális megoldás egy ilyen problémára, évszázadok óta , a professzionális külügyminisztériumok körében. Washington egy kicsit tombolt volna egy darabig.


Külügyminisztériumunk e szakszerűtlen, bolondságáért a kínai kormány kereskedelmi embargókkal büntet minket.


Több, mint ezer (1000) nap után 2021, szeptember vége felé, jött az amerikai parancs: azonnal szabadlábra helyezni a kínai hölgyet, Ugyanabban az időben a két Mihály nevű kanadait is a már odarendelt kanadai repülőre tették a kínaiak, Calgary repülőterén Trudeau várta a fiúkat és borult a keblükre. Ö, aki miatt azok két és fél évet vesztettek életükből, s teljes bizonytalanságban éltek a kínai börtönben.


Isten hozott, Mihály! Máskor ne menj az oroszlán barlangjába...

Néhány ujságíró és diplomata tagadja a „fogolycserét” , Aki elhiszi azt a gyerekmesét, az elhiszi azt is, hogy a Föld lapos és a Nap a Föld körül kering...


48 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page