top of page
  • Szerző képeKairos

Agykutatás es Nanotechnológiák az emberiség ellen

A csoportos előítéletek és a vallási meggyőződés neuromodulációja

Az első cikk azt mutatja, hogy a TMS (transzkraniális mágneses stimuláció) csökkentheti a vallási meggyőződéseket és a bevándorlóellenes érzéseket).


Az emberek a fenyegetés következtében nagyobb intenzitással ragaszkodnak az ideológiai meggyőződéshez. A hátsó mediális frontális kéreg (pMFC) kulcsszerepet játszik mind a kívánt és az aktuális állapot közötti eltérések felderítésében, mind a későbbi viselkedés kiigazításában az ilyen konfliktusok megoldása érdekében. A pMFC viszonylag alacsony szintű döntési folyamatok elmozdulásában játszott szerepét vizsgáló korábbi szakirodalomra építve kimutatjuk, hogy a pMFC közvetíti a kiigazításokat a politikai és vallási ideológiák betartásában. Bemutattuk a résztvevőknek a halál emlékeztetőjét és a csoporton belüli kritikájukat, amelyet állítólag egy csoporton kívüli tag írt, majd kísérletileg csökkentették az Istenbe vetett hitet és a csoporton kívüli eltérést azáltal, hogy transzkraniális mágneses ingerléssel csökkentették a pMFC aktivitását. Az eredmények első bizonyítékot szolgáltatnak arra vonatkozóan, hogy a csoport előítéletei és vallási meggyőződése hajlamos a célzott neuromodulációra, és rámutatnak egy konkrét kognitív mechanizmusra, amely konkrét és absztrakt döntési folyamatok mögött áll. Megbeszéljük ezen megállapítások következményeit a játékban lévő kognitív és affektív mechanizmusokat jellemző további kutatásokra.

 

A transzkranialis mágneses stimuláció hatásainak fokozása intravénásan injektált mágneses nanorészecskékkel

A második cikk azt mutatja, hogy a TMS felerősíthető mágneses nanorészecskék befecskendezésével a vérbe, amelyek olyan anyaggal vannak bevonva, amely átjut a vér-agy gáton.


A transzkranialis mágneses stimuláció (TMS) egy nem invazív és klinikailag jóváhagyott módszer a neurológiai rendellenességek kezelésére. A TMS által kiváltott viszonylag gyenge koponyán belüli elektromos áram azonban nyilvánvaló alacsonyabbrendűség, amely klinikai alkalmazásban csak korlátozott terápiás hatást eredményezhet. Jelen tanulmány a TMS hatásának intravénásan beadott mágneses nanorészecskékkel történő fokozásának lehetőségét kívánta megvizsgálni. A vér-agy gát (BBB) ​​áthaladásának megkönnyítése érdekében a szuperparamágneses vas-oxid nanorészecskéket (SPION) karboxilezett kitozánnal és poli (etilén-glikollal) vonjuk be. Annak érdekében, hogy a nanorészecskék áthaladjanak a BBB-n, és az előre megtervezett agyi régiókat megcélozzák, a SPION-k intravénás beadása előtt külső állandó mágnest rögzítettek a patkányok homlokán. Az elektrofiziológiai vizsgálatok azt mutatták, hogy az egyedi patkányokban rögzített maximális MEP amplitúdó szignifikánsan magasabb volt az SPION + mágnes csoportban, mint a sóoldatban (5,78 ± 2,54 vs. 1,80 ± 1,55 mV, P = 0,015). Az M1 régióban a biokémiai tesztek azt mutatták, hogy a c-fos pozitív sejtek számsűrűsége az SPIONs + mágnes csoportban 3,44-szerese a sóoldaténak. Ezek az eredmények arra utalnak, hogy az intravénásan injektált SPION-k fokozhatják a TMS hatását a neurológiai rendellenességek kezelésében. 44-szerese a sóoldat csoportjának. Ezek az eredmények arra utalnak, hogy az intravénásan injektált SPION-k fokozhatják a TMS hatásait a neurológiai rendellenességek kezelésében. 44-szerese a sóoldat csoportjának. Ezek az eredmények arra utalnak, hogy az intravénásan injektált SPION-k fokozhatják a TMS hatását a neurológiai rendellenességek kezelésében.

 

Haladás az agy neuromodulációjában: A mágneses nanorészecskék szerepe?

A harmadik cikk a mágneses nanorészecskék agyi neuromodulációra való felhasználásának fejlődését mutatja be - az emberek agyának és hitének manipulálását, különösen a mágneses nanorészecskék beadása után.


A neuromoduláció területe gyorsan fejlődik. A jelenlegi technikák azonban még mindig korlátozottak, mivel i) vagy állandó implantátumtól függenek, ii) invazív eljárásokat igényelnek, iii) nem sejttípus-specifikusak, iv) lassú farmakokinetikával járnak vagy v) korlátozott behatolási mélységgel rendelkeznek, ami megnehezíti stimulálják az agy mélyén lévő régiókat. Ezért szükség van a neuromoduláció különböző területeire történő finomításra. Ebben az áttekintésben háttérinformációkat fogunk nyújtani a neuromoduláció különböző technikáiról, megvitatva azok legújabb finomításait és jövőbeni lehetőségeit, beleértve a nanorészecskék (NP) megvalósítását. Különösen kiemeljük a mágneses nanorészecskék (MNP) transzduktorként való alkalmazását a fejlett neuromodulációban. Ha váltakozó mágneses mezőnek (AMF) van kitéve, bizonyos MNP-k a hiszterézissel hőt termelhetnek. Ez az MNP-fűtés ígéretes volt a rákterápia területén, és a közelmúltban bevezetésre került a távoli és vezeték nélküli neuromoduláció módszereként. Ez azt jelzi, hogy az MNP-k neuromodulációval segíthetik az agyi funkciók feltárását, és végül neuropszichiátriai rendellenességek kezelésére is alkalmazhatók. Foglalkozunk az MNP-k anyagkémiájával, biomedicinális alkalmazásaival, az agyba juttatásukkal, stimulációs mechanizmusaikkal, különös tekintettel az MNP-fűtésre és az élő szövetekben történő távvezérlésre. Az utolsó szakasz összehasonlítja és tárgyalja az agyrák kezelésében és a neuromodulációban alkalmazott MNP-hevítéshez használt paramétereket.

16 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page