top of page
  • Szerző képeKairos

Az EMK egyik tagjának válasza a "Rendszerváltó Tüntetés" felhívásra

Kedves Istvan,


elnezest kerek, hogy csak most valaszolok, de megszülett a negyedik unokank es föleg ezzel voltam elfoglalva!


Figyelmesen elolvastam a jövöre vonatkozo politikai strukturakkal kapcsolatos elkepezeleseket es egyet is ertek velük ,viszont nem hiszem, hogy a mostani körülmenyek között ez jelen pillanaban ,a közeljövöben es plane Magyarorszagon, ahol az emberek harminc éve ugyanazokat a genysztereket valasztjak meg!


A politikai spectrum -föleg ez a mostani Orbán banda szilardan ül a nyergeben -minden elgedetlenseg ellenere, mert meg mindig egy szeles támogató bazissal rendelkezik, minden allami eröszakszervezet meg rendeszeti, politikai, jogi, gazdasagi intezmeny a kezükben van es a mostani rendkívüli allapot is kizarolag az ö elönyüket es celjaikat szolgalaja!


Ilyen körülemenyek között demonstracio, tüntetes ugyan lehetseges -de alapvetöen ez az eröviszonyokat nem tudja megvaltoztatni; ennek a vezetésnek a megbuktatasat igy nem lehet elérni. Több huszonöt evet elkestünk egy erös otthoni bazis kiepitesevel! Anno magam is biztam meg a nemzeti radikalisok -MIEP- hatoerejeben, de vegül Csurka maga is egy korrupt, hatalom es penzehes politikusnak bizonyult!


Anno 1998 körül javasoltam otthoni nemzeti erzelmü barataimnak -akkor meg jo nehanyan szamtalan ismerettseggel, kapcsolatokkal es fontos poziciokkal rendelkeztek-, hogy nem szabad hagyni a mostani politikai spectrumnak, hogy az orszag MINDEN területen monopolhelyzetet foglaljon el ,mert a következmenye az lesz, hogy a az elszeditett valasztok csak valasztasi agyutöltelekek lesznek, statisztak, "hasznos idiotak", akiket nehany primitiv jelszoval, ellensegkepekkel iranyitani lehet, miközben a politikai gazdasagi- oligarchak azt csinalnak amit akarnak! Mondanom sem kell ,hogy senki nem allt mellem es jött a szöveg:

-"Te külföldön elsz nem ismered ELEGGE az itthoni helyzetet

-„tulsagosan söteten latsz ,a magyar nem birka nep es nem fogja eltürni az orszag kiarusitasa e korrupt ,tolvaj ,hazaarulo politikusok uralmat!"stb

Utolag meg nevetni sem tudok a naivitasukon, mert meg magam sem hittem volna ,hogy oda jutunk; egy part es egy szemely uralkodik az orszagban egy törvnytelen Alaptörtvennyel, valasztojog manipulacioval allami -parlamenti abszolut monopoliummal, minden fek, egyensuly, ellenörzes, szamonkerese es korlatozas lehetösege nelkül!!


Ameddig ez a vezetés hatalmon van -amelyik mar nem is kormanyoz -csak uralkodik es egyre jobban bebetonozza a hatamat -addig az elképzeléseidnek nincs realis alapja. Ezt a kormanyt demonstraciokkal -vagy plane eröszakos modon nem lehet megdönteni: mivel ahhoz hianyzik a bazis es a lehetöseg is!

A mostani helyzetben Orbanek barmikor katonai eröket is bevethetnek -ki tudna azt megakadalyozni ??


Szerintem az egyetlen alternativa egy partokon felüli összefogasu ellenzeki koalicioval valasztasokon legyözni öket -ez lehetseges, de csak EGYSEGES fellepessel es közös listakkal! Nem vagyok hive a "gazemebert -gazemberre" cserelni elvnek -de nam latok mas alternativat :"Szegeny ember vizzel föz!l"

Egy nagy elönye es pozitivuma lenne egy ilyen több partbol allo koalicios kormanynak; egyik sem tudna a szelsöseges hülyesegeit vagy karos elkepzelesit keresztülvinni, mert a többi partra van utalva, kompromisszumokat kell kötni es visszaall nemi politikai egyensuly: ellenörzes, korlatozas, szamonkeres lehetösege -egyik part sem csinalhat egyszerüen azt amit akar -ellentetben Fidesz mostani helyzetevel. Fideszék azt csinalnak amit akarnak, mert Orban egy bolsevik tipusu cenralista partot krealt belölük; egy őt es a szemelyét szolgaian kiszolgalo, fejbolinto, kritikatlan parlamenti szavazogep automatakat -mindenki töle függ es mindenki azt csinalhat es mondhat, amit ö akar!


Utoljara ilyesmi nalunk a Rakosi idökben volt es ezt egy nagyon veszelyes, karos es nyugtalanito allapotnak tartom!


Nyugodtan lehet egy latszat demokraciarol es parlamenti diktaturarol beszelni! Meg a Gyurcsany kormany idejen is voltak ellenszavazatok az MSZP -böl es sajat partjabol is kritizaltak --ilyesminek ma nyoma sincs; a Fidesz szavazasok egyseges "igen"- et meg a Rakosi fele MDP is megirigyelhetne!


Orbanek valasztasi veresege megnyithatna a kaput a TOVABBI NEMZETI RADIKALIS ekepzelesekre, valtozasokra, alternativakra --minden mas elkepzelest jelenleg egy hamis abrandnak es irrealis illuzionak tartok ,arrol nem szolva ,hogy Orbanek hatalmon tartasaban ITTHON is komoly erök erdekeltek; hasznot huzo klienturaja nem csak nehany tucat oligarchabol all!


Mar korabban is emlitettem külföldön elök problematikajat; a vezetes szamra mar eleve könnyü ebben az eseben a külföldi magyarok illetektelen beavatkozassara utalni ,"akik joletben es biztonasagban elnek-haza nem települnek -de bele akarnak szolni az orszag sorsanak az intezesebe!


"Ez nem egy lebecsülendö pszichologiai faktor -magam is kaptam többször hasonlo szemrehanyast es nem csak kormanypartiaktol! Egy külföldön alakult Emigrans Kormanynak semmi eselye nincs -ez az en szilard meggyözödem! A Facebookon naponta ostorozom a mostan rezsimet: hazugsagait, visszaeleseit, hazarulo, korrupt, nepotista tevekenyseget -es nem is eredmenytelenül; a "hivök" korabbi vad atkai többsegeben elmaradtak es helyette inkabb bizonytalansag, vagy ervek hianyaban hallgatas lepett a helyere! En ebben vagyok sikeres, ezt tudom es, ha csak nehany tucat embernel elerem ,hogy ne csak nezzen ,hanem lasson is, azt mar sikernek tartom, mert itt a magyar tarsadalom valodi keresztmetszete van jelen! Minden mas tevekenyseg -mar a korom miatt is-idegen szamomra. Termesztesen barmikor hivatkozhattok a nevemre -de hagyjatok el a törtenesz -szociologust, mert mar ezert is kaptam a fejemre, amikor -ritkan- vitaknal szakmai ervekre es kepzettsegre hivatkoztam s, akkor rögtön jött : "Hat maga azt hiszi mert egyetemet vegzett, mindent jobban tud? Egy eletidegen ertelmisegi, egy bürokrata teoretikus! Egy iroasztal fontoskodo- egy joletben elö szalonforradalmar !" hogy csak nehanyat emlitsek.


Rengeteg aspektust figyelmbe kell venni az otthoni helyzet megitelesenel -a varhato ellenerveket is!


Mindenesetre aldott es kellemes Husveti ünnepeket kivanok nektek!


Szeretettel üdvözöllek

L. K.


78 megtekintés17 hozzászólás
bottom of page