top of page
  • Szerző képeKairos

Az orosz állami tévé kihirdeti, hogy megkezdődött a harmadik világháború

Egy orosz állami tévé bejelentette, hogy a 3. világháború a nagyra értékelt hadihajó, a Moszkva elsüllyesztése után kezdődött.


A Kreml fő propaganda-szócsöve tegnap este a Fekete-tengeri Flotta zászlóshajójának kivonása után robbant be.

Olga Szkabejeva, Vlagyimir Putyin egyik vezető propagandistája azt mondta a nézőknek, hogy a Nyugat, Ukrajnának nyújtott támogatása közvetlen konfliktusnak minősül Oroszországgal, és azt mondta: „Amivé fajult, nyugodtan nevezhetjük harmadik világháborúnak. Ez teljesen biztos.

„Most határozottan a NATO infrastruktúrája ellen harcolunk, ha nem maga a NATO ellen. Ezt fel kell ismernünk.


Dmitrij Drozdenko katonai kommentátor mondta a külön állami 1-es csatornán:

"Valójában egy teljes körű, többszintű háború folyik a kollektív Nyugattal. És a Nyugat már régóta készül a háborúra.”


Oleszja Loseva, a Vremya Pokazhet műsorvezetője azt mondta a nézőknek, hogy a Nyugat most „fegyverek milliárdjait” szállítja Ukrajnának. Azt állította, Ukrajna a Nyugat parancsát teljesíti azzal, hogy "még több provokációt hajt végre, véres, borzalmas, teljesen elképzelhetetlen".


Ezek „ismét reszketésre kényszerítik az embereket, és azt mondják, hogy Oroszország egy olyan ország, amely méltatlan arra, hogy felkerüljön a világtérképre, és hogy minden oroszt egyszerűen le kell törölni a föld színéről”


"Valamiért maguk az egyszerű ukránok sem vesznek észre semmilyen népirtást.


„Kharkiv régióban igazi felszabadítóként fogadják katonáinkat.

„Az emberek orosz trikolórokkal jönnek ki az utcákra, ahol a katonai felszerelésünk van.

"A harkoviak nem az orosz hadsereget vádolják népirtással, hanem az ukrán fegyveres erőket."


A tisztviselők nem hajlandók elismerni Ukrajna állításait, hogy cirkálórakétákkal sújtották a hajót, ami Kijev egyik legnagyobb katonai sikere lenne az invázió kezdete óta.


De annak ellenére, hogy Oroszország ragaszkodott hozzá, hogy tűz miatt elsüllyedt, az ukrán fővárost egyik napról a másikra rakéták sújtották, ami azt jelzi, hogy Vlagyimir Putyin bosszút akar állni a nagyra becsült haditengerészeti eszköz lezuhanásáért.


A várost megkímélték a bombázástól, amióta az orosz csapatok kivonultak északról, de csapásokat mértek Kijevre, Harkovra és a nyugatabbra eső helyekre is.

Forrás:




A mentőcsónakok hiánya a fedélzeten arra utal, hogy a legénység jelentős részét meg lehetett volna menteni.

„Az összes hátsó mentőtutaj-tartályt kidobták, bár egy a hátsó fedélzeten maradt” – írta Sutton. "Ez arra utal, hogy a legénység már elhagyta a hajót ezen a ponton."

Az orosz független médiában megjelent hétfői jelentések azonban azt sugallják, hogy akár 200 tengerész is megsebesülhetett a körülbelül 500 fős legénységgel rendelkező hajó elleni támadásban.





Neptun rakéták, melyekkel -az ukránok szerint-a Moszkva zászlós hajót eltalálták. 870kg összsúly, melyből 150kg robbanóanyag. Hatótávolsága 300km. Sebesség szubszónikus.


A következő rakéta Martel néven fut.

A rakéták adatait az alább megadott linken lévő táblázatban megtaláljátok.




125 megtekintés2 hozzászólás
bottom of page