top of page
  • Szerző képeKairos

Az összeesküvés-elméletek hasznáról és veszélyeiről

Az 1960-as évek közepén a közvélemény szkepticizmusa nőtt a Warren-bizottság azon megállapításaival kapcsolatban, miszerint egy magányos fegyveres, Lee Harvey Oswald volt egyedül a felelős Kennedy elnök meggyilkolásáért, és egyre gyakrabban gyanakodtak, hogy a legmagasabb rangú amerikai vezetők is részt vettek benne.


Ezért a károk elleni védekezés eszközeként a CIA titkos feljegyzést küldött valamennyi területi irodájának, amelyben arra kérte, hogy vegyék igénybe médiakapcsolataikat, hogy nevetségessé tegyék és megtámadják a kritikusokat, mint az „összeesküvés-elméletek” irracionális támogatóit.


Nem sokkal ezután hirtelen olyan kijelentések jelentek meg a médiában, amelyek pontosan ezeket a pontokat hangoztatják, és egyes megfogalmazások, érvek és használati minták szorosan megfeleltek a CIA irányelveinek. Az eredmény egy hatalmas kiugrás volt a kifejezés pejoratív használatában, amely elterjedt az amerikai médiában, a maradék hatás egészen a mai napig tart. Így tehát számottevő bizonyíték támasztja alá ezt a sajátos „összeesküvés-elméletet”, amely megmagyarázza az „összeesküvés-elméletek” elleni támadások széles körben elterjedt megjelenését a közmédiában.


1965-ben Brogan ezt írta Charles Austin Beard-ről, aki 1948-ban 73 évesen meghalt:

„Az a felvetés, hogy az alkotmány sikeres kísérlet volt a túlzott demokrácia megfékezésére, hogy az a tulajdon (és) a nagyvállalkozások diadala volt, sokak számára istenkáromlásnak és majdnem hazaárulásnak tűnt a veszélyes válságban (megj.: a szovjetunió elleni hidegháborúra utal Brogan).

Beard újraértékelte, mégpedig gazdasági alapokon, az első amerikai elnökök tevékenységét, majd az amerikai alkotmányt elemezte gazdasági alapokon. A hidegháború idején munkáit a CIA és a politikai elit káros hatásúnak tartotta és a süllyesztőbe tétette. Beard elméleti munkái bő termőtalajai voltak a különböző elméletek szövevényeinek, melyeket a CIA összeesküvés elméleteknek cimkézett.

2. Forrás: az angol wiki alapján


Beard határozottan ellenezte Amerika belépését a 2.vh.-ba.

A két európai zsidó politikai filozófus, Karl Popper és Leo Strauss teljesen ellentétes látásmódja fokozatosan felerősödött az amerikai értelmiségi körökben, és elképzeléseik a közéletben is meghatározóvá váltak, mivel szélsőségesen kardoskodtak Amerika belépése mellett a 2.vh.-ba. Popper és Strauss, a 2 európai menekült, készítették elő a talajt a CIA számára, hogy a társadalomban keringő, a hatalomnak nem tetsző, elméleteket összeesküvés elméleteknek címkézzék fel.

Elterjesztették azt a hitet, hogy az "összeesküvés-elméletek" károsan befolyásolják a társadalmi életet, mivel ezt az anarchia felé taszítják.


Végeredményben a 60-as évek első felében indult amerikai diáklázadások, melyek Kennedy meggyilkolása után érték el csúcspontjukat rengeteg tetten ért politikai mocskos ügyködések felderítésén alapultak. A diák "nyugtalanságok" elterjedésének megfékezésére a CIA a Hazugság Birodalma fegyvereként alkalmazta a felderített politikai gazemberségek hiteltelenítésére az "összeesküvés-elmélet" cimkét. Ezt az álságos fegyvert a nagyszámú, sokoldalú tájékozódásra lusta, és ezen keresztül birkaságra hajlamos tömeg rendelkezésére bocsátották. Ezt a fegyvert forgatja nagy tehetséggel és a szégyenérzet teljes hiányával a kergebirka kórban szenvedők tömegei a jelenlegi plandémia és klímahisztéria kapcsán, mely mögött pszichopaták eszeveszett törekvése áll a világkormány megalakítására.


Emigráns Magyar Kormány

Zürich, a Feltámadás napján, 2022-ben


57 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page