top of page
  • Szerző képeKairos

Biden zöld utat ad Putyinnak Ukrajna megszállására

Rosszabb, mint Obama vörös vonala: Biden zöld utat ad Putyinnak Ukrajna megszállására

Biden és Putin a két jóbarát



Írta: Jack Davis 2022. január 19-én 16:54-kor


Egy szerdai sajtótájékoztatón Joe Biden elnök „zöld utat” adott Oroszországnak Ukrajna minimális következményekkel járó megszállására.

Biden azt mondta, hogy elvárja Vlagyimir Putyin orosz elnöktől , hogy tegyen valamilyen lépést, hogy „beköltözzön” és megtámadja Ukrajnát, és hogy az Egyesült Államok válasza „attól függ, mit tesz” – írja a The Washington Post .

„Valószínűleg nem kellene tovább mennem, de… azt hiszem, ez nagyon fog fájni neki” – mondta Biden.

„Soha nem látott még olyan szankciókat, mint amilyeneket ígértem, ha beköltözik” – mondta Biden. "Amit látni fogsz, az az, hogy Oroszországot felelősségre vonják, ha megtámadja (Ukrajnát)."

Biden azt mondta, hogy a válaszoknak több foka van .


"Az egy dolog, ha egy kisebb behatolásról van szó, és a végén veszekedünk, hogy mit tegyünk és mit ne tegyünk, stb." - mondta Biden. „De ha valóban megteszik, amire képesek… katasztrófa lesz Oroszország számára, ha tovább rombolják és megtámadják Ukrajnát.”

Sokan azt mondták, hogy ezek a megjegyzések szabad kezet adtak Putyinnak Ukrajna egy részének elfoglalására .


Biden Putyinnal való találkozásain azt mondta, „nem okoz gondot megérteni engem, sem nekem őt”.

„Kimutattam: „Ön ezelőtt más országokat is megszállt, de az ár rendkívül magas volt” – mondta Biden. "Valódi. Következményes. Tehát ez az egész nem csak az orosz katonaság kakaskodása.”

„Úgy gondolom, [Putyin] még mindig nem akar teljes háborút” – mondta Biden.


„Szerintem próbára teszi a Nyugatot, az Egyesült Államokat és a NATO-t, amennyire csak tudja? Igen, azt hiszem, megteszi” – mondta Biden a The New York Times szerint .

– De azt hiszem, komoly és drága árat fog fizetni ezért, amiről nem hiszi, hogy most annyiba kerül majd, mint amennyibe kerülni fog. És azt hiszem, meg fogja bánni, hogy megtette” – mondta Biden.


Forrás: a Western Journal konzervatív republikánus lap


Fordítás: EMK

52 megtekintés4 hozzászólás
bottom of page