top of page
  • Szerző képeKairos

Bűnbak keresés Moszkvában!

Az ukrajnai katasztrófa miatti megrázkódtatás miatt az orosz hírszerzés főnökét maximális biztonsági börtönbe zárták

Írta: Richard Moorhead 2022. április 13-án 4:52-kor

Megj.: A Western Journal amerikai Trump-barát konzervatív újság, ahol megbízható híreket lehet olvasni.


EMK



Szergej Nariskin a külföldi hírszerzés főnöke itt csak homályosan mert beszélni, mire Putyin helyreutasította, hogy beszéljen világosan, és ezt tette egy nyílvános videó konferencián. Most további fejek hullanak az orosz hírszerzés legfelső vezetők körében. Ezt a cikket kapcsold össze az előző cikkel és vonj le következtetéseket! Népiesen mondva bűzlik vmi a palacsintában! A videó 2022 febr. 22.-én lett a youtube-ra feltöltve.


Őrizetbe vettek egy magas rangú orosz katonai hírszerző tisztet egy moszkvai szigorú börtönben, és Vlagyimir Putyin elnök nyilvánvalóan őt okolja az ukrajnai orosz invázió során elkövetett hatalmas kudarcokért.

A brit Telegraph kedden beszámolt az orosz tekintélyelvű kormány megrendüléséről.

Szergej Beseda vezérezredes, az FSZB kezdőbetűivel ismert orosz biztonsági szolgálat munkatársa a Lefortovo börtönben van , egy cári korszakban működő létesítményben, amely a szovjet években is működött, és ma is használják gyanús árulók és nemzetbiztonsági fenyegetések fogva tartására. .

A Telegraph Andrej Szoldatov orosz újságíróra hivatkozott, aki hétfőn arról számolt be, hogy Besedát eredetileg házi őrizetbe helyezték, mielőtt Lefortovóba szállították volna.

„Ez egyfajta hagyomány. Ha elcseszed, árulókat kell keresned, akiket hibáztathatsz. Így hát elkezdtek kémeket keresni” – mondta Soldatov a Telegraphnak.

A Bellingcat oknyomozó újságíró szervezet ügyvezető igazgatója azt is jelezte, hogy Besedát az orosz ukrajnai kudarcok miatt menesztették.

Besedát azért börtönözték be, mert „hamis információkat jelentett a Kremlnek az ukrajnai valós helyzetről az invázió előtt” – mondta Christo Grozev, a Bellingcat munkatársa a The US Sun szerint .

Beseda az amerikai FBI orosz megfelelője, az FSZB külföldi hírszerzési egységének vezetője – írta a Telegraph.

A titkosszolgálati tiszt nem sokkal letartóztatása előtt járt Ukrajnában.

Vlagyimir Putyin bűnbakokat keres? IgenNem

A szavazás kitöltésével feljogosít a The Western Journal hírfrissítéseire ingyenesen. Bármikor leiratkozhat. Ön elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat és használati feltételeinket is .

Putyin úgy vélte, hogy az orosz csapatokat felszabadítóként köszöntik majd az oroszbarát ukránok a „különleges katonai műveletben” – mondta Alekszej Murajev orosz elemző a Sunnak.

Ehelyett a Kijev fővárosának elfoglalására tett kísérletek teljes kudarccal végződtek, amit Oroszországnak három napon belül el kell érnie.

Az oroszbarát ukrán tisztviselők és katonatisztek hálózata nem jött létre az inváziót követően, ami arra utal, hogy Putyint félrevezették az FSZB befolyását illetően az országban.

Oroszország visszafogta katonai műveleteit Ukrajnában az ország déli és keleti részén.

Oroszország azt is gyanítja, hogy az inváziós terveket kiszivárogtatták nyugatra a háború előretörésében.

„Az inváziót megelőző hetekben az amerikai média többször idézett hírszerzési forrásokat, amelyek úgy tűnt, egyedülálló betekintést kaptak a Kreml felkészülésébe az Ukrajna elleni közelgő háborúra” – írja a Telegraph.

Ezek a látszólagos kiszivárogtatások „határozottan kellemetlenek” voltak az FSZB számára – mondta Soldatov a Telegraphnak.


Grozev az újságnak elmondta, hogy Beseda egységében 150 FSZB-ügynököt elbocsátottak vagy letartóztattak.

Putyint napokkal a művelet előtt egy nyilvános szereplésen látták, amint egy magas rangú FSZB-tisztviselőt bánt .

A katonai kiszivárogtatások azt sugallják, hogy az orosz invázió működési zavarai és zűrzavarai vannak, a csapatok nyíltan beszélnek parancsnokaik megtévesztéséről és a küldetés tisztázatlan céljairól.


33 megtekintés2 hozzászólás
bottom of page