top of page
  • Szerző képeKairos

Egy több, mint érdekes adat

FELHÍVÁS AZ OROSZUL BESZÉLŐ FELELŐS MAGYAROK FELÉ:


A délszláv háborúban a Közép-Szerbiából menekülők beköltöztek az ideiglenesen Magyarországra menekült magyarok házaiba, és többé onnan nem lehetett kirobbantani őket. Máig ott élnek, és a konszolidált Szerb Kormányzat ezt a "felállást" helyben hagyta. Most ugyanez a többlépcsős kockázat ill. kényszerhelyzet ugyancsak nem elhanyagolható eséllyel lép elő a semmiből Kárpátalján. Az onnan ide menekült magyarok házait nagy eséllyel az ingatlanjaikat vesztett Közép-Ukrajnai menekültek foglalják le és el.

Ráadásul az Ukrán Haderő egyes egységei átléphetik a magyar határt. Kívánatos, hogy a keleti megyéink hadszíntéri diplomáciája legyen szakszerű és erős..., tehát:


TEHÁT kívánatos, hogy a magyar és ukrán katonák közt ne legyen harci érintkezés!

A legkisebb rossz forgatókönyv jelenleg az, hogy ebben a reményeink szerint csak elvi, de éles esetben különösen terhes helyzetben az Ukrán Haderő a Nemzetközi Jog szerint vegye zálogba a kétszer is Ausztriában "felejtett" Magyar Őrvidéket!

4000 km2, Kismarton/Eisenstadt Eszterházy kastélyban 4000 Honfoglalás korabeli konzervált okirat is demonstrálja, hogy ennek a Nemzetközi Joggal harmonizáló kinyilvánításnak a kinevetését semmilyen nézőpontból nem célszerű elhamarkodni.

Ezt a földrajzi kistérséget ukrán-szovjet tábornokok 1955-ben a hanyagsággal határos felkészületlenségből ürítették ki az osztrák közigazgatás számára.

Tehát ne "el-" és ne "vissza"- csatolják, hanem vegyék zálogba, és ott rekviráljanak a megélhetésük számára üzemanyagot ill. bármit. Később újra kell tárgyalni az említett kistérség hivatalos státuszát.


Oroszul beszélő felelős magyarok tudjanak arról, hogy éles helyzetben, és különösen egy esetleges nyomorult helyzetbe ezt dobják be az ukrán parancsnokok "köztudatába".... Hadd ülepedjen ott!


Ehhez a felhíváshoz a nevemet adom:


Szabó Tamás József

47 megtekintés3 hozzászólás
bottom of page