top of page
  • Szerző képeKairos

Európai Egyesült Államok

@István Sebestyén Teleki Dr. Ing. Az Egyesült Európa hányadik hatalom lenne a világon? Ki vezetné? Látva ezt az egyesülést, vajon mások nem egyesülnének? Pl. Japán, Korea, Ausztrália, Új Zéland? USA, Kanada, Nagy Britannia? Ezek a nagy tömbök jobban működnének együtt, mint a szabad európai államok bárkivel a nagyvilágban? Ezek azért minimum dilemmák...

Sebestyen Teleki István válasza:

@István Budai MIKÉNT IS KORMÁNYOZHATÓ EGY EEA?

Nos én Svájcban élek 40 éve és elvezem a Direkt Demokrácia (DD) minden szépségét. A DD kevesebb, mint a Közvetlen Demokrácia (KD). A DD-ban is vannak pártok, akik összeállítják azt a menüt, amire szavazhatsz. A KD-ban nincsenek pártok. Svájc Konföderatív -->> CH=Confederacio Helvetica. Minden Kanton egy önálló állam. Svájcot a Bundesrat (BR) vezeti (Szövetségi Tanács). Ennek minden évben más az elnöke es a státusza nem egyéb, mint a nemzetközi szerződéseket megbízási alapon aláíró személy, és a legfelsőbb szóvivő. Tehát a BR minden tagja egyenrangú. Az elnök nem képviselhet külön véleményt, csakis azt, amit a BR elhatározott. Minden Kantonban van Kantonsrat (KR), van Alsó és Felső Ház, csak más a nevük. Orszagos szinten a Felső Ház neve a Rendek. Tehát a kantonok, mint különálló államok szövetségi szinten átadnak bizonyos dolgokat a BR-nak és az Alsó-, meg a Felső-Háznak, állami intézményeknek. Az állami intézmények folyamatosan egyeztetnek a kantonalis intézményrendszerrel és közös akarat szerint működnek. A pártok mindegyike, akik bekerülnek az Alsó- meg a Felső Házba, az kormányra is kerül, vagyis delegálnak egy-egy Szövetségi Tanácsost a BR-ba. Az EEA-at ilyen jól működő modell szerint kellene létrehozni. De a HH-nak ez nem érdeke, mert ez egy diktatórikus képződmény. A közös pénz az megvan mär. De közös hadsereg, közös rendőrség is kell, és minden típusú közös minisztériumok az EEA vezetésre. Amennyiben egy ilyen típusú EEA létrejött és olajozottan működik mär, akkor megvan az esélye, hogy vezető világhatalom legyen.


Jelenleg az egyetlen akadálya a Konföderatív EEA létrejöttének az, hogy a HH mindenképp egy Föderatív EEA-t akar, melyet a mamelukjain keresztül a háttérből tökéletesen irányíthat. Az EU tagállamainak vezetői túl gyengéknek bizonyulnak ahhoz, hogy a konföderatív változatot érvényesíteni tudjak a HH érdekeivel szemben.



Dr. Ing. Sebestyén Teleki István

Zürich, 2021 I. 24.

24 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page