top of page
  • Szerző képeKairos

Folynak a perek az elcsalt amerikai választások miatt



Mike Lindell pert indít a szavazógépgyártó cégek ellen, 2 milliárd dolláros kártérítést követel


A konzervatív aktivista és a MyPillow alapítója és vezérigazgatója, Mike Lindell 2 milliárd dolláros kártérítésre perel két választási gépgyártó céget, mivel továbbra is harcol ellenük, miután mindegyiküket a 2020-as választásokba való beavatkozással vádolja.


Lindellt és a MyPillow-t a Dominion Voting Systems februárban perelte be 1,3 milliárd dollárra, miután Lindell szerint a vállalat manipulálta a szavazógépeket a swing államokban. Azt állította, hogy ezek az akciók Donald Trump korábbi elnöknek a választásokba kerültek.


A cég mind Lindellt, mind a minnesotai székhelyű cégét rágalmazással vádolta - számolt be a The Wall Street Journal.


Áprilisban Lindell ellenkeresetet nyújtott be 1,6 milliárd dollárra a Forbes szerint. Ebben a perben Lindell a Dominiont a cégét ért "szóláselnyomással és támadásokkal" vádolta.


A vezérigazgató érvelése szerint a vádak az övéi, és csakis az övéi, és semmi köze az otthoni termékeket gyártó cégéhez vagy annak alkalmazottaihoz.


Lindell azt mondta az újságnak, mielőtt pert indítottak volna ellene: "Üdvözlöm, hogy a Dominion beperel engem. Üdvözlöm. Kérem."


A cég ezt meg is tette, a vezérigazgató pedig azonnal visszavágott, és saját keresetet nyújtott be.


A Minneapolis Star Tribune szerint Lindell csütörtökön újabb keresetet nyújtott be, ezúttal a Dominion és a Smartmatic ellen.


A minnesotai szövetségi bíróságon benyújtott 82 oldalas panaszában Lindell azt állítja, hogy mindkét vállalat bűnös abban, hogy "fegyverként használja a peres eljárást a politikai ellenvélemény elhallgattatására és a bizonyítékok elhallgattatására, amelyek szerint a szavazógépeket manipulálták, hogy befolyásolják a 2020. novemberi általános választások eredményét".


A vezérigazgató azzal is érvelt, hogy a cégek azért mennek utána, ami nagy személyes és üzleti költséggel, akár 2 milliárd dollárral is felérhet, mert hangoztatta, hogy a 2020-as választásokat ellopták Trumptól.


Lindell szerint a Dominion és a Smartmatic "összeesküvést és szervezkedést folytat, hogy kárt okozzon neki".


A csütörtöki beadvány szerint My Pillow "semmilyen nyilatkozatot" nem tett a választással kapcsolatban, és a Dominion és a Smartmatic összefogott, hogy együttesen büntessék "a hírnevét, a pénzügyeit és az üzletét" - írja a Business Insider.


A kereset továbbá azzal vádolja a két vállalatot, hogy "összehangolt, közös szervezkedést kezdtek, hogy hallgatásra kényszerítsék a másként gondolkodókat, vagy pénzügyi tönkremenetelt okozzanak mindazoknak, akik kitartanak a véleményük kimondása mellett" - számolt be a The Washington Times.


"Sok áldozatuknak nincsenek meg az erőforrásai ahhoz, hogy visszavágjanak, és leleplezzek az alperesek tervét, ami - az államhatalommal való önkényuralmi visszaélés, amelyet ideológiai elvtársaik gyakorlatilag korlátlan forrásai táplálnak" - írta Douglas Daniels ügyvéd a panaszban.


"De Mike Lindellnek megvannak a forrásai és az akarata, hogy visszavágjon, bár nagy személyes és pénzügyi költségek árán; Mike Lindell úgy véli, hogy az amerikai köztársaság jövője attól függ, hogy visszavág-e a köztársaságunk alapvető aspektusát - a tisztességes és biztonságos választásokat - érintő információk cenzúrája ellen."


Daniels a Star Tribune-nak pénteken azt mondta, hogy "minden amerikainak azt kellene akarnia, hogy az Első Kiegészítés érvényesüljön. Nem nyújtottuk volna be ezt a pert, ha nem hinnénk, hogy Mike fog érvényesülni".



14 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page