top of page
  • Szerző képeKairos

Ha Moldova Közt. egyesül Romániával, akkor Putyin támogatja Erdély hovatartozásának újratárgyalását.

Megjegyzeseimet az alul kitett videohoz irtam.


Gönczi ur kitünö szakemberi tudasrol tett itt tanubizonysagot. Gratulalok neki.

1. Kellett volna nagyobb hangsulyt fektetni a moldovaiak es az olahok közötti antroplogiai hatalmas különbsegröl. Ugyanis antropologus professzor allitotta, hogy a moldovaiak joval közelebb allnak a magyarokhoz , mint az olahokhoz. Az olahokban, mint balkani vandor nepben rengeteg ciganysag vegyült bele, arabok, söt negerek is a korai nepvandorlasok idejen.


2. Ki kellett volna domboritani meg, hogy Moldova sok szaz even keresztül magyar ütközö allamkent szerepelt. Amennyiben a magyar kiralyok magyar nemzetben gondolkodtak volna, akkor Moldova most magyar nyelvü lehetne. Kotnari kiralyi vinceller vitte Matyas Kiraly ajandekakent a sok ezer szölötöket es tanitotta ki a moldovaiakat szölö müvelesre es a vinceller mestersegre. Ennyit meg kellett volna emlitani, ha mär a kitünö moldovai borokat emlitettek.


3. A csangok nemcsak elcsangalt szekelyekböl allnak, hanem a magyar ütközö allamkent müködö Moldovaban maradt magyarokbol. Vannak Bukovina-i szekelyek is, akiknek egy reszet meg Horthy idejen telepitettek Magyarorszagra. Ök sem elcsangalt szekelyek.


4. Az utolso pont, amit ki kellett volna alaposabban elemezni a roman probalkozasok Moldova egyesitesere Romaniaval.

Gönczi altal emlitett tüntetes sorozatok tulajdonkeppen a SRI altal lettek kiprovokalva es vezetve, melyek vegül egy sulyos puccs kiserletbe vegzödtek. A tüntetök nagy roman zaszlokkal vonultak a kormany palota köre, melybe aztan be is hatoltak, iroasztalokat, es papirok tömeget dobaltak ki az ablakon es gyujtottak fel ezeket. Akormany idejeben elmenekült, igy a "tüntetök" üres palotat es kevesbe ertekes dokumentumokat talaltak. Ezek utan a roman kormany fenyiteseket kaphatott, mert nagyon elcsendesedtek, de nem adtak fel. Az utobbi idök probalkozasai egy nepszavazas megtartasa lenne, ami a Moldovai Közt. alkotmanyaban tiltott, hogy területi hovatartozasrol nepszavazast inditsanak. Ezt a SRI viszont ugy akarja kijatszani, hogy közsegröl közsegre megvasaroljak a tanacstagokat es azok tanacsülesen megszavazzak a Romaniaval valo egyesülest. Kesöbb ezek a tanacstagok tamaszkodva a tanacs egyöntetü döntesere, mint influencerek meggyözik a közsegek lakossagat az egyesüles megszavazasarol. Ez lenne a szalami taktika az egyesüles erderkeben.


5. Gazdasagi bekötes Romaniahoz lett volna a kiemelendö tema meg. Amennyiben ezt is targyaljak akkor kiderült volna, hogy a Dnyeszter Keleti oldalan felepült erömü meg se olyan sulyos zsarolasi potenciallal rendelkezik, mint, ahogy azt beallitotta Gönczi ur. Ez azt jelenti, hogy a roman utranacionalizmust, mint Raison d'Etat, nem


A rpmanok kepesek lennenek sötetsegben elni, mint Ceausescu idejen törtent ez gyakran, csak a Moldova Közt-nak legyen ärama. Kepesek voltak az orosz gäzfüggösegüket is azaltal megszakitani, hogy EU-s tamogatassal 2 milliard euroert Erdelyböl, a Szekelyföldröl földgazcsövet vezettek egeszen Kisjenöig. (Chisinau neve ez magyarul, ahogy minden Romaniahoz tartozo Moldovai varosnak magyar neve is van.) Agäzt a vilagpiaci är alatt adjak, jocskan är alatt!!!


Dr. Ing. Sebestyen Teleki Istvan


Ajanlott video:




13 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page