top of page
  • Szerző képeKairos

HARC EURÓPA LEGNAGYOBB ATOMERŐMŰVÉÉRT


A 3 perces videó részletesen bemutatja, hogy hol történtek a szabotázsok, merre ágyúztak az ukránok, mely erőműveket, ill. sőrgyárat.


A kijevi rezsim nem tudott semmiféle ellentámadást indítani, ezért átállt a nukleáris terror stratégiájára. Az elmúlt hét során az ukrán erők jelentősen fokozták a Donyeck, Zaporozhye és Herson régiókban, valamint Oroszország területén található atomerőművek és stratégiai polgári létesítmények elleni támadásokat.

Augusztus 10-én éjjel az ukrán fegyveres erők lecsaptak a donyecki sörgyárra. Emiatt több mint 6 tonna ammónia szivárgása történt, ami 2 kilométeres területet fertőzött meg.

Ezzel egy időben az ukrán MLRS HIMARS lőtt a Kahovskaya vízerőműre, ami több ezer helyi civil számára jelentett árvízveszélyt.

Augusztus 9-én egy szabotázscsoport felrobbantott egy távvezetéket, amely 20 kilométerre volt a kurszki atomerőműtől az orosz Kurszk régióban.

A legnagyobb aggodalmat azonban a Zaporozsjei Atomerőmű ukrán erők általi folyamatos ágyúzása okozza, amely február végén került az orosz erők ellenőrzése alá, és amely orosz irányítás alatt álló helyi személyzettel működik.

Augusztus 11-én legalább tíz, az ukrán hadsereg által indított lövedék landolt az üzem területén. Az egyik ukrán lövedék mindössze 10 méterre zuhant a radioaktívanyag-tárolótól.

A csapásokat az MLRS és a nehéztüzérség hajtotta végre a Dnyeper jobb partjáról, Nikopol, Marganets és Tomakovka ukrán állásairól.

Részlegesen megsérült a hőerőmű és az atomreaktorok hűtőrendszerének medencéinek berendezései. A közelben lévő tűzoltóállomást is kilőtték. Az állomás kritikus infrastruktúrája nem érintett.

Kijev, miután elvesztette az irányítást Európa legnagyobb erőműve felett, mindent megtesz, hogy megakadályozza Oroszország ellenőrzését fölötte.

Jelenleg nem fenyeget globális nukleáris katasztrófa. A kijevi rezsimnek taktikai nukleáris csapást kell indítania, hogy károsítsa az állomás atomreaktorait.

Így Kijev megpróbálja az üzemet kizárási zónává alakítani.

Az erőmű területén található kiégett nukleáris fűtőelemek száraz tárolójának vagy radiográfiai izotóptárolójának megsemmisülése esetén a közvetlen környezet szennyeződhet. Ez jelentősen megnehezítené az erőmű használatát.

Az ukrán erők az elektromos vezetékeket és a hűtőrendszereket veszik célba, hogy vészleállást idézzenek elő, és megrongálják az elektromos vezetékeket. Ebben az esetben egész Ukrajna áramhiányt szenvedne. Az üzem leállítása ütőkártya Oroszország kezében.

Másrészt Kijev érvként használja fel, hogy Oroszországot okolja a nukleáris terrorizmusért. Ukrajna azzal vádolja Oroszországot, hogy saját erőit ágyúzta az erőműben, és az ENSZ Biztonsági Tanácsához fordul, hogy vezessenek be demilitarizált övezetet a térségben.

106 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page