top of page
  • Szerző képeKairos

Hatalmas tasli az EU-nak: Gazprom nagyjavításokba fogott.

JAVÍTÁSI MUNKÁLATOK MIATT A GAZPROM FELFÜGGESZTETTE A GÁZSZÁLLÍTÁST EURÓPÁBA


Európa fajankói miatt meg fogunk fagyni télen?


Ha Putyin a déli áramlatot is elzárja az EU gazdaságának befellegzett!


Július 1-jén a Gazprom bejelentette, hogy az Északi Áramlat tervezett javítása miatt leállítja Európa gázellátását. A Nord Stream AG képviselője elmondta, hogy a vezeték mindkét vonalát leállítják a rutin karbantartás miatt. A gázszállítás július 11-től 21-ig csökken. Az Északi Áramlat összes partnerét előzetesen figyelmeztették.

Az Északi Áramlat szállításait július közepén leállítják, mivel a cég állítólag problémákkal szembesült a gázkompresszor egységeivel. Az egységek javítása vagy cseréje szükséges. Kanadában készülnek, a montreali javítás utáni visszaszállítást pedig az Oroszország elleni kanadai szankciók bonyolítják. Különösen a mechanikai alkatrészek és az automatizálási rendszerek működését fogják ellenőrizni.

A cég közölte, hogy ezzel kapcsolatban 100 millió köbméterre csökkentették a napi szállítási mennyiséget.

Németország viszont azt mondta, hogy a Gazprom politikai okokból leállította a vezetéket. Robert Habeck német alkancellár elmondta, hogy a vezetéken a szivattyúzás mennyiségét befolyásoló javítási munkákat őszig nem végezheti el a Siemens Energy.

Az Északi Áramlat ideiglenes leállítása az Európába irányuló orosz gázszállítás meredek csökkenése közepette. Maga a vezeték jelenleg csak kapacitásának 40%-án üzemel, Oroszország pedig nem hajlandó növelni a kínálatát.

Robert Habek azt is elmondta, hogy Oroszország leállítja a gázszállítást, és így manipulálja a gázárakat a piacon, hogy növelje a gázárakat Európában és a társadalom széttagoltabb legyen.

Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője az Európai Uniót tette felelőssé a gázszállítás csökkentéséért. Elmondta, hogy technológiai szempontból ennek a vezetéknek a gépészeti infrastruktúrája szenved az Európai Unió szankciói miatt.

Forrás: southfront.org

22 megtekintés1 hozzászólás
bottom of page