top of page
  • Szerző képeKairos

KATONAI HELYZET JEMENBEN 2022. AUGUSZTUS 20-ÁN

A Jemeni háború elkezdése előtt felfigyeltünk a hatalmas olajkészletek felfedezésének hírére a szaúdi határhoz szomszédos tartományokban. Már ekkor csóváltuk a fejünket, hogy a megerősödött Szaúd Arábia erre a hatalmas mennyiségű olajra, mely nagyobb, mint a szaúdi teljes olajkészlet, ráveti magát. Nos, hamarosan el is kezdődött a szaúdi imperialista háború Jemen ellen. Azóta, lásd a térképet, Jemen függetlenségét védő hutik, lila rész a térképen) már az ország kevesebb, mint harmadát birtokolják csak. USA szemhunyása és az utóbbi 2 évben az oroszok szemhunyása mellett folyik Jemen bekebelezése. Egy elég nagy területet foglalt el Jemenből az ISIS, AL QAIDA terrorista szervezet (sötét barna rész). Valamikor az ISIS-t a zsidó szörnyeteg, amerikai szenátor McCain alapította, a MOSAD, és a szaúdiak segítségével.

Tehát világos mindenki számára, hogy mely rabló imperialista országok fogják birtokolni a jemeni olajkészleteket! EMK


Before the start of the war in Yemen, we were alerted to the discovery of huge oil reserves in the provinces adjacent to the Saudi border. Even then, we wondered whether a strengthened Saudi Arabia would pounce on this huge amount of oil, which is larger than Saudi Arabia's total oil reserves. Well, the Saudi imperialist war against Yemen soon began. Since then, see the map, the Houthis defending Yemen's independence (the purple part on the map) have controlled less than a third of the country. The US and the Russians have been in the process of annexing Yemen for the last 2 years. A fairly large area of Yemen has been taken over by ISIS, the terrorist organisation AL QAIDA (dark brown part). At one time ISIS was founded by the Jewish monster, US Senator McCain, with the help of MOSAD, and the Saudis.

So it is clear for all to see which robber imperialist countries will own the oil reserves in Yemen!


Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)


  • Az összekötő és koordinációs tisztek műveleti szobája (Ansar Allahhoz hű) 113 tűzszünet megsértéséről számolt be Al-Hudaydahban az elmúlt 24 órában;

  • Augusztus 20-án az Amaliqa erők megtámadták az Iszlah Párt állásait Ayaz és Alam bázis közelében;

  • Tariq Salam, Aden kormányzója a jemeni mentőkormányban bejelentette, hogy Szana nagy politikai győzelmet aratott, ami a következő szakaszokban az egész jemeni színtérre kihat majd;

  • Augusztus 18-án az Egyesült Arab Emírségek drónjai két alkalommal is csapást mértek az Iszlah Párt állásaira Shabwa tartományban.

  • Augusztus 17-én az STC átvette az irányítást a Wadiya átkelő felett az Iszlah Párttól.

29 megtekintés1 hozzászólás
bottom of page