top of page
  • Szerző képeKairos

Közvetlen Demokrácia a Tizedek rendszerével

Tizedek rendszere


2016-ban, mikor a NIF egyedüli szerkesztöje voltam es kialakult ott egy csoport, melynek celja a rendszervaltas volt, nos, itt miniszteriumokat alakitottunk, elkezdtünk ezek szämära programokat irni, valasztasi törvenyjavaslatot irtunk, megallapitottuk a kormanytagok szämät, es közben folytak mindezekröl a pozitiv tartalmu ötletelések, kritikak. Mi akkoriban tovabb mentünk, mert pontositottuk a Tizedek rendszeret: 1. 10-es csoport valaszt egy vezetöt, a tizedest. 2. Tiz darab tizedes alkotja a szazadot, akik maguk közül kivalasztjak a szazadost. 3. Tiz db szazados kivalasztjak maguk közül az ezredest. 4. Az ezredesek tizes csoportja kivalasztja maguk közül a dandar tabornokot. 5. A dandartabornokok tizes csoportja kivalasztja maguk közül a tabornokokat. Ez a kivalasztas tulajdonkeppen magät a valasztast is kepezi egyuttal. Ugyanis az ily modon kivalasztott szadosok kepezhetik az önkormanyzatoknal a kepviselöket, az ezredesek es dandartabornokokkal együtt az önkormanyzat nagysagatol függöen. A tabornokok fogjak kepezni az orszaggyülesi kepviselöket. A tabornokok, akik az elsö Ogy-re összegyülnek megvalasztjak maguk közül a 7 tagu kormanyt (7 vezert).


Megjegyzes:

A dandartabornokokat lehet 5x10-es csoportokba is összehivni, akik maguk közül egy kepviselöt valasztanak. Ez a csoportositas attol függ, hogy a kivalasztott kepviselöknek hanynak kell lennie. Peldaul Also Hazban van 100 kepviselö, mig a Felsö Hazban van 50 kepviselö, es van 7 kormanytag. A kormanytagok a Felsö es Also Haz kepviselöi is egyuttal. Itt el kell osztani, hogy pl. az Also Haz kivalaszthat 4 kormanytagot, mig a Felsö Haz 3-at.

Ez a rendszer megköveteli, hogy legyenek regisztralt szavazok, ahogy USA-ban is vannak. USA-ban a regisztralt szavazok altalaban pärt kötödesüek. Igy a pärtok elöre tudjak, hogy hany biztos szavazora szamithatnak.

A Tizedes rendszer kialakitasa nem egyszerü. Jogaszok es informatikusok együttmüködese is szükseges. Az elsö Tizedes csoportok kijelölese utan megtartando az elsö valasztasi gyüles. Amennyiben itt nem jelennek meg a szamitogepes veletlengeneratorral kijelölt 10 tagnak csak a 60%-a, akkor a valasztasi törveny megengedi, hogy ez a csonka csoport kivalaszthasson egy kepviselöt, mivel az uj Tizedes rendszer alapfilozofiaja "Az aktiv polgarok vezetik az orszagot!"


Nincs kormányfő!!! Vezér nélküli kormányzás!!!

Illetve jelkepesen van, de ennek a fö feladata a sajat miniszteriumanak a vezetese. Mellekesen a kormany dönteseit, kepviseli a nemzetközi egyezmenyek alairasakor, es mondhatni a kormany legmagasabb rangu szovivöje. A kormanyföi poziciot minden evben mäs kormanytag tölti be. Ezzel megakadalyozzuk, hogy diktatumra rejtetten hajlamos politikusok bebetonozzak poziciojukat. Ez a fönök/vezetö vältäs müködik az intezmeny rendszerben mindenfele. Az egyetemen peldaul Svajcban meg a dekanokat is evente valtjak.


De nemcsak a Kormanyföt kell lecserelni evente, hanem a kormanytagokat is.

A Covid plandemia megmutatta, hogy csak a kormanyfö lecserelese evente nem elegendö. Svajcban a pärtok vezerkara allandosult es a Hatter Hatalom (HH) be tudott szüremleni közejük. Igy, mivel a pärtok delegaljak a kormanytagokat, a kormanytagok mind a HH lakajai lettek. A svajci kormany ugyanugy teljesiti a Covid Plandemiat az emberiseg nyakaba zudito HH utasitasait, mintha itt nem Direkt Demokracia lenne, hanem a nyomorusagos Kepviseleti Demokracia, mint Europa többi orszagaban.


Annak ellenere, hogy az elsö reakcioja mindenkinek az, hogy ki fog törni a kaosz, nemcsak, hogy käosz nem fog kitörni, hanem kevesebb lesz, joval kevesebb, a korrupcio, hisz a miniszteriumok elen cserelödnek a miniszterek. Ennek a rendszernek a hatalmas hozadeka, hogy kialakul a kormanyferfiak es asszonyok szeles retege. Nem fog többe olyan eset elöfordulni, ami a Kepviseleti Demokraciakban lehetseges, hogy peldaul a nemet nep, vagy a magyar, es a többiek elhiszik nincs akire szavazzanak csak Merkel kancellarra, ill. Orbanra. Ez nem egyeb, mint hatalmi poziciojuk bebetonozasa, a nemenklatura es az oligarchia kialakitasa. Az ilyen szemelyek kepesek tovabb uralkodni, mint valamikor a kiralyok. Es ennek megfelelöen is viselkednek, mert önkenyurakka valtak.




A pártok korszaka leáldozott!!!


A väzoltakbol következik, hogy a pärtok korszaka leäldozott. A Tizedek rendszerben nincsenek többe a nemzetet megoszto pärtok!!! A pärtok nemcsak megosztjak a nemzetet, hanem az allandosulo vezetö retegük megvasarolhato a vilagot iranyito Hatter Hatalom (HH) altal. Ezaltal a HH befolyasa kiterjed a kormanyra is es a kepviseleti demokraciaban ily modon a kormany mär nem a valasztoit kepviseli, ill. ezeket csak reszben kepviseli, hanem az antidemokratikus HH érdekeit. Ez ma az altalanos allapot a vilagban, még a Direkt Demokraciat (DD) gyakorlo Svajcban is, ahol a Covid globalis büntenyben reszt vesznek a pärtok es a pärtok ältal delegält 7 kormanytag is.

A Hátter Hatalom befolyásának kiiktatása!!!


A koncepciom szerint a tizes csoportokat, a HH befolyasolasanak kiiktatasa vegett szamitogep veletlenszerüen valasztja ki egy helysegen, es egy valasztasi körzeten belül a nagyobb helysegek eseteben. Hangsulyozom: ennek a veletlenszerü kivalasztasnak az egyetlen celja a HH befolyasanak kiiktatasa!!!

A COVID plandemia raebresztette az emberiseget arra, hogy a HH felvasarolta a kormanyokat, pärtokat, es az allami intezmenyek vezetöit is a HH emberei vezetik. Az emberiseg ily modon jaromba van fogva, amely tökeletesnek mutatkozik. Ezt a järmot csak a Közvetlen Demokracia es az ebben müködö Tizedek rendszere vetheti le!!!

Nem térhetünk vissza megbuktatott társadalmi rendszerekhez!!!


Ne felejtsük el, hogy a kiralysag rendszerenek megszüntetese erdekeben emberek millioi aldoztak eletüket. A kiralysag rendszerenek lebontasa megis majd 150 evig tartott. A pärtok rendszeret levaltani nehezebb lesz, mint a kiralysag rendszerenek lebontasa. A kiralyok szemelye jol meghatarozhato volt es erre az egy szemelyre lehetett koncentralni. A megbuktatasuk, kivegzesük egyszerübb volt, mint a jelenlegi helyzetben a pärtok megbuktatasa. A hatalom szet van ily modon osztva, meg akkor is, ha ez a reszbeni hatalom-megosztas egyes orszagokban gyakran csak älca. A pärtok ragaszkodnak a kisebb-nagyobb valos, vagy potencialis hatalmunkhoz es kepesek ennek megtartasa erdekeben bünszövetkezeteket alakitani. Megdöntese a pärt rendszernek, elmelkedeseim szerint, nehezebbnek tünik, mint a kiralysag rendszerenek megdöntese.

Ennek ellenere neki kell fogni es derekasan helyt allva fel kell oszlatni a pártokat!!!


Dr. Ing. Sebestyén T. István

Zürich, 2021 Napisten hava 19.

50 megtekintés13 hozzászólás
bottom of page