top of page
  • Szerző képeKairos

Lavrov 22.9.22-i beszéde az ENSZ Biztonsági Tanácsában cenzúrázatlanul



A videon Lavrov beszéde németre van forditva. Az eredeti linken van angol és francia forditas is.

A Lavrov altal elmondott szöveg magyarra forditvamitt alabb olvashato.


 

15.10.2022 | www.kla.tv/23890


Szergej Lavrov orosz külügyminiszter 2022. szeptember 22-én New Yorkban az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt tartott beszédet. A nyugati sajtó egyöntetűen elítélte Lavrov megjelenését, és nem hagyott jó bizonyítványt róla: Lavrov "90 perc késéssel érkezett", "emlékezetes megjelenést tartott az ENSZ-ben", és "beszédét követően azonnal újra eltűnt". Erről számolt be például a Spiegel Online. Tartalmilag a média csak azt említette, hogy Lavrov megismételte a jól ismert, tények nélküli állításokat, amelyekben Ukrajnát náci államnak nevezte.

Lavrov álláspontját és az érvelést, amellyel az orosz lépéseket igazolta, azonban szinte teljesen figyelmen kívül hagyták. A beszédet az interneten is nehéz megtalálni az európai régióban. Az RT Deutsch lefordította a beszédet, de az EU letiltotta.

A Kla.TV olyan nézőpontot szeretne bemutatni, amelyet a nyugati média cenzúráz vagy kiragad a kontextusból. Nem ítéli el és nem igazolja az orosz kormány cselekedeteit.


Szergej Lavrov beszéde az ENSZ Biztonsági Tanácsában 2022.9.22-én:

(Lavrov beszédének fordítása a www.anti-spiegel.ru honlapról:)


Ha jól tudom, a mai találkozót az motiválta, hogy egyes delegációk meg akarták vitatni a "büntetlenség" kérdését Ukrajnában. Azt hiszem, ez nagyon időszerű. Ez a kifejezés pontosan azt tükrözi, ami 2014 óta történik ebben az országban. Nemzeti radikális erők, nyíltan oroszgyűlölő és neonáci erők kerültek akkor hatalomra a nyugati országok közvetlen támogatásával, fegyveres puccsal. Közvetlenül ezután a törvénytelenség és az alapvető emberi jogok és szabadságjogok - az élethez való jog, a véleménynyilvánítás szabadsága, az információhoz való hozzáférés joga, a lelkiismereti szabadság és az anyanyelvhasználat joga - teljes figyelmen kívül hagyásának útjára léptek.

A 2014. februári Majdan bűntettei még mindig büntetlenül maradnak. A 2014. május 2-i odesszai szörnyű tragédia elkövetőit, amikor mintegy 50 embert élve elégettek és megöltek az ottani szakszervezeti épületben, nem találták meg és nem büntették meg. A büntetlen bűncselekmények listáján szerepelnek Alekszandr Busina, Pavel Sheremet és más közéleti személyiségek és újságírók politikai gyilkosságai is. Ennek ellenére ma megpróbálnak ránk erőltetni egy teljesen más narratívát az orosz agresszióról, mint minden probléma fő okáról.

Ez figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy az ukrán hadsereg és a nacionalista formációk milíciái több mint nyolc éve büntetlenül gyilkolják és öldösik a Donbassz lakóit, egyszerűen azért, mert azok nem voltak hajlandók elismerni a kijevi bűnös, véres és alkotmányellenes államcsíny eredményeit, és úgy döntöttek, hogy kiállnak az ukrán alkotmány által biztosított jogaikért, beleértve az orosz anyanyelv szabad használatának jogát.

Emlékezzünk vissza, hogy az akkori miniszterelnök, Jacsenyuk 2015-ben azt mondta, hogy a Donbasszban "emberalattiak" élnek. A jelenlegi elnök, Szelenszkij sem áll mögötte rosszabbul. Egy 2021 szeptemberében adott interjúban, amikor arról kérdezték, mit gondol a donbászi emberekről, azt mondta, hogy vannak emberek és vannak "lények", "alattvalók". Ez az ukrán rendszer állandó jellemzője, mind Porosenko, mind Szelenszkij alatt.

Terroristának nyilvánítottak mindenkit, aki nem ért egyet a puccs eredményeivel. A kijevi rezsim nyolc éve folytat "katonai műveletet" a polgári lakosság ellen. Ukrajnában évek óta folyik a teljes felnőtt lakosság, köztük a nők teljes mozgósítása, hogy a nacionalista zászlóaljak és az ukrán fegyveres erők soraiba toborozzák őket.

Miközben a kijevi kormány álszent módon azt állítja, hogy elkötelezett a minszki megállapodás mellett, nyíltan és büntetlenül szabotálja annak végrehajtását. Pénzügyi, közlekedési és energiablokádot vezettek be a Donbassz ellen. A régió lakosai el vannak vágva a szociális juttatásoktól, a nyugdíjaktól, a fizetéstől, a banki szolgáltatásoktól, a kommunikációtól, az oktatástól és az egészségügyi ellátástól. Megfosztották őket alapvető polgári jogaiktól, beleértve a gazdasági, szociális és kulturális jogok nemzetközi egyezségokmányában és az 1966-os polgári és politikai jogok nemzetközi egyezségokmányában garantált jogokat.

Egy bizonyos ponton Szelenszkij megunta a színlelést, és kijelentette, hogy a "minszki intézkedéscsomag" csak az Oroszországgal szemben bevezetett szankciók fenntartásához szükséges.


Elődje és a minszki megállapodás társszerzője, Petro Porosenko még szókimondóbb volt. Néhány hónappal ezelőtt nyilvánosan és büszkén kijelentette, hogy sem ő, sem senki Ukrajnában nem fogja végrehajtani az általa aláírt megállapodást. Erre csak azért volt szükség, hogy időt nyerjenek, hogy a nyugati országoktól fegyvereket szerezzenek az Orosz Föderáció elleni háborúhoz. Az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára, Danilov ugyanezen véleményének adott hangot.

A kijevi rezsim saját büntetlenségét nyugati kurátorainak, elsősorban Németországnak és Franciaországnak, és természetesen az USA-nak köszönheti. Ahelyett, hogy követelték volna a kijevi vezetéstől a minszki megállapodás végrehajtását, Berlin és Párizs cinikusan szemet hunyt Kijev nyílt fenyegetései felett, hogy erőszakkal, az úgynevezett B-tervvel oldja meg a "donbasszi problémát".

Az elmúlt években a kijevi rezsim teljes körű frontális támadást indított az orosz nyelv ellen. Büntetlenül megsértette Ukrajna orosz és orosz ajkú lakosságának jogait. Botrányos "nyelvtörvényeket" fogadtak el: "Az oktatásról" (2017), "Az ukrán nyelv mint államnyelv működésének biztosításáról" (2019), "Az általános középfokú oktatásról" (2020) és "Ukrajna őshonos népeiről" (2021). Ezek mind az orosz nyelv elnyomására, sőt teljes betiltására irányulnak.

Ezzel egyidejűleg törvényeket hoztak, amelyek a nácizmus elméletét és gyakorlatát támogatták. Kijev figyelmen kívül hagyta az Európa Tanács Velencei Bizottságának, az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Hivatalának és az EBESZ nemzeti kisebbségügyi főbiztosának a nyelvtörvény korrekciójára vonatkozó félénk ajánlásait. A maguk részéről ezek a multilaterális struktúrák nem találták meg a bátorságot - talán egyszerűen nem is engedték meg nekik -, hogy az ukrán kormányt rávegyék a nemzetközi emberi jogi kötelezettségeinek betartására.

Az ukrán oktatási minisztérium törölte az orosz nyelvet és az orosz irodalmat a tantervből. A náci Németországhoz hasonlóan az orosz nyelvű könyveket betiltják és megsemmisítik, az orosz írók emlékműveit pedig lerombolják.

Állami támogatással az orosz nemzetiségűekkel szemben a nemzeti intolerancia ideológiáját érvényesítik. Ma az ország tisztviselői már nem rejtik véka alá nemzetiszocialista identitásukat, és nyíltan és büntetlenül az orosz emberek meggyilkolására szólítanak fel.

Íme néhány példa. A jelenleg Kijevben tartózkodó ukrán kazahsztáni nagykövet, Vrublevszkij az alábbiakat nyilatkozta egy idén augusztus 22-én adott interjúban: "Megpróbálunk minél többet megölni közülük (az oroszokból). Minél több oroszt ölünk meg most, annál kevesebbet kell majd a gyermekeinknek megölniük. Ez minden." Figyelt erre valaki? Filatov, Dnyeper polgármestere tavaly tavasszal ugyanezt az érzést fejezte ki: "Eljött a hideg harag ideje. Most már teljes erkölcsi jogunk van arra, hogy nyugodtan és teljesen felhőtlen elmével megöljük ezeket a bestiákat az egész világon, korlátlanul és a lehető legnagyobb mennyiségben." Idén szeptember 13-án a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára, Danilov kijelentette: "Azokon a településeken, ahová az ukrán erők bevonulnak, a lakosokat ukránosítják, függetlenül a véleményüktől. Ez nemcsak az oroszokat, hanem más nemzetiségek képviselőit is érinti. Ha ezen kívül más nyelveket is meg akarsz tanulni, románul, lengyelül vagy héberül, csak tessék, de nem az államunk kárára, hanem a saját költségeden."

Kell-e említenem, hogy mindezek a ruszofób bohóckodások teljesen büntetlenül maradtak? Nem csak a ruszofóbiáról van szó. Beszélt az Ukrajnában élő más népcsoportok képviselőiről is.

A csúcspont Szelenszkij 2021. augusztus 5-i interjúja volt, amelyben azt tanácsolta mindenkinek, aki orosznak érzi magát, hogy gyermekei és unokái érdekében menjen el Oroszországba.

Az a benyomásom, hogy Ukrajna egyes régióiban az emberek azon döntése, hogy most népszavazást tartanak, válasz az ő kívánságaira.

Az "orosz agresszió" és a "szeparatizmus" elleni küzdelem ürügyén Ukrajnában fokozódik a másként gondolkodók üldözése. Idén márciusban tizenegy politikai pártot tiltottak be "Oroszországgal való kapcsolatuk" ürügyén. A vezető ellenzéki orosz nyelvű televíziós csatornákat már régóta bezárták. A kormány által nem kívánt weboldalakat blokkolják. Az újságírókat üldözik, ha a hivatalos véleménytől eltérő véleményt próbálnak kifejteni.


A prominens ukrán aktivistát, Berezsnaja, aki többször felszólalt az ENSZ-ben és az EBESZ-ben a neonácizmus ukrajnai térnyeréséről, az SBU börtöneiben tartják fogva.

Nincs kétségünk afelől, hogy Ukrajna végleg totalitárius náci állammá vált, ahol büntetlenül semmibe veszik a nemzetközi humanitárius jog normáit. Nem csoda, hogy az ukrán fegyveres erők és nacionalista zászlóaljak terrorista taktikát alkalmaznak, és civileket használnak fel emberi pajzsként.

Ennek fényében különösen cinikus azoknak az államoknak a hozzáállása, amelyek fegyvereket és katonai felszerelést pumpálnak Ukrajnába, és kiképzik az ukrán fegyveres erőket. A cél nyilvánvaló, nem titkolják, hanem deklarálják: a veszteségek és a pusztítás ellenére minél tovább elhúzódnak az ellenségeskedések, hogy Oroszországot kivéreztessék és meggyengítsék. Ez az irányvonal a nyugati országok közvetlen részvételét jelenti az ukrajnai konfliktusban, ami őket is részes féllé teszi. A konfliktus "kollektív Nyugat" általi szándékos szítása szintén büntetlenül marad. Persze, végül is nem büntetnék magukat.

Nincsenek illúzióink, hogy az orosz fegyveres erők, valamint a DNR és az LNR milíciái ma nemcsak a kijevi rezsim neonáci formációival állnak szemben, hanem a "kollektív Nyugat" hadigépezetével is. A NATO modern rendszerek, repülőgépek, hajók, műholdak és stratégiai drónok segítségével valós időben látja el a fegyveres erőket hírszerzési információkkal, kijelentve, hogy Oroszországot a csatatéren kell legyőzni - ahogyan azt az EU tisztviselői egyenesen kijelentik -, és büntetésképpen meg kell fosztani minden szuverenitásától. Ez már nem látens rasszizmus, hanem teljesen nyílt.

A donbásszi települések tömeges bombázásának hátterében Szelenszkij örül a nyugati fegyverek hatékonyságának. Íme az idézet: "Végül is az az érzésünk, hogy a nyugati tüzérség, a partnereinktől kapott fegyverek nagyon hatékonyak. A pontosság tényleg olyan, amilyennek lennie kell" - jelentette ki cinikusan ennek az államalakulatnak a vezetője. A lelőtt településeken azonban nem találtak el katonai vagy stratégiai célpontokat. A Donbassz civil lakossága az, amely szenved.

Idén július vége óta az ukrán fegyveres erők Donyeck központja és külvárosai fölött tiltott pillangó gyalogsági aknákat dobtak le távolról. Használatuk súlyosan sérti a gyalogsági aknák betiltásáról szóló 1997. évi egyezményt, amelyet Ukrajna 2005-ben ratifikált, valamint a hagyományos fegyverekről szóló genfi egyezmény második jegyzőkönyvét, amely tiltja az önmegsemmisítő mechanizmussal nem rendelkező aknákat.

Ezek az atrocitások azért váltak lehetővé és maradnak büntetlenül, mert az Egyesült Államok és szövetségesei a nemzetközi emberi jogi intézmények beleegyezésével nyolc éven át szisztematikusan eltussolták a kijevi rezsim bűntetteit, a Szelenszkij úrral szembeni politikájukat a jól ismert amerikai elvre alapozva: "Természetesen ő egy szemétláda, de ő a mi szemétládánk".

A kellemetlen igazságot, amely beárnyékolja az Ukrajnáról mint az orosz agresszió áldozatáról alkotott szép képet, szorgalmasan eltitkolják és szemérmetlenül elrejtik. Még az Amnesty International nyugati emberi jogi szervezetet is, amely aligha gyanúsítható azzal, hogy Oroszországgal szimpatizál, élesen bírálták és a Kreml ügynökének bélyegezték, pusztán azért, mert jelentésében megerősítette az ismert tényeket, miszerint Kijev harci állásokat és nehézfegyvereket állomásoztat lakott területeken.

A kijevi rezsim harcosai által a zaporizzsjai atomerőmű ellen elkövetett, nukleáris katasztrófa veszélyével járó bűnös bombázás büntetlenül marad. Ez annak ellenére van így, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) munkatársai ez év szeptember 1-je óta folyamatosan jelen vannak az erőműben, és a lövöldözésért felelős fél könnyen azonosítható.

Emlékszem, hogy a NAÜ látogatását az atomerőműben mesterségesen elhalasztották, mert idén június 3-án már minden részletet összehangoltak, és a misszió zavartalanul utazhatott volna oda. Ezután nem megfelelő helyzet alakult ki, amikor az ENSZ Titkárságának biztonsági osztálya megtagadta az Oroszország és az ügynökség által elfogadott útvonal jóváhagyását. Ezután kezdte azt állítani, hogy a NAÜ maga fogja meghatározni a misszió minden paraméterét. Ez a lelkiismeretlen terv három hónappal késleltette az ügynökség missziójának látogatását az atomerőműben.


Nagy aggodalomra ad okot az ukrán nacionalisták kezére került orosz katonák sorsa. Számos bizonyíték van arra, hogy a nemzetközi humanitárius jogot megsértve bántalmazták őket, beleértve az azonnali kivégzéseket is. Biztos vagyok benne, hogy azok, akiket érdekelnek a valós ukrajnai események, láttak videofelvételeket az ukrán nácik által az orosz hadifoglyok lemészárlásáról, akiket hátrakötött kézzel a földre dobtak, és fejbe lőttek. Az itt képviselt országok közül nyilatkozott-e valaki erről a bűncselekményről?

Bőséges bizonyítékkal rendelkezünk az ilyen és más bűncselekményekről, amelyeket a kijevi rezsim 2014 óta rendszeresen elkövetett. Az orosz bűnüldöző szervek a DNR és az LNR kollégáival együttműködve gondosan rögzítik és kivizsgálják a bűncselekmények tényállását. Több mint 220 érintett személyt azonosítottak, köztük az ukrán fegyveres erők főparancsnokságának képviselőit és a civileket lövöldöző katonai egységek parancsnokait. Az Egyesült Királyság, Kanada, az Egyesült Államok és Hollandia állampolgárai ellen nyomozás folyik ukrajnai zsoldostevékenység és bűncselekmények miatt. Biztosíthatom Önöket, hogy minden felelőst, nemzetiségtől függetlenül, felelősségre fognak vonni.

Szeretnék még egyszer rámutatni a következőkre. Idén március végén, amikor az orosz és ukrán tárgyalófelek Isztambulban gyakorlatilag megegyeztek a Kijev által javasolt rendezési paraméterekben, néhány nappal később bekövetkezett a butsahi tragédia. Senkinek sincs kétsége afelől, hogy ez egy megrendezett esemény volt. Közvetlenül a megrendezett incidens után nyugati kollégáink hisztériát szítottak, és újabb szankciócsomagot indítottak az Orosz Föderáció ellen, azzal vádolva minket, hogy civileket gyilkolunk. Miután a propagandahatás elérte a célját, senki sem emlékezett Butsára. Kivéve minket. A főtitkár és a tiszteletreméltó miniszterek jelenlétében még egyszer kérem, hogy az ukrán kormány tegye meg azt az egyszerű lépést, hogy nyilvánosságra hozza azoknak az embereknek a nevét, akiknek a holttestét Butsában mutatták meg. Ezt már hónapok óta kérem. Senki sem figyel, és senki sem akar reagálni.

Tisztelt Főtitkár Úr!

Kérem, legalább a tekintélyét használja, kérem. Azt hiszem, mindenkinek hasznos lesz tisztázni ezt az epizódot.

Észrevettük a nemzetközi igazságszolgáltatás fokozott aktivitását Ukrajna ügyében. Bejelentettek bizonyos "erőfeszítéseket" az orosz hadseregnek tulajdonított ukrajnai bűncselekmények kivizsgálására. Mindezt már megrendeltük. Ezt nagyon jól látjuk.

Sem a 2014-es kijevi véres puccs, sem a 2014. május 2-i odesszai tragédia, sem a Donbassz békés városainak bombázása, sem Luganszk 2014. június 2-i bombázása, sem sok más tény nem vezetett a Nemzetközi Büntetőbíróság látható reakciójához. Több mint 3000 kérelmet küldtek a bíróságnak a donbászi lakosok ellen elkövetett bűncselekmények miatt. Nem volt reakció. Úgy tűnik, hogy ennek az "igazságügyi testületnek" a vezetősége most "felülről" kapott utasítást arra, hogy felháborodással teli vihart keltsen. Nem bízunk ebben a testületben. Nyolc hosszú évig hiába vártunk arra, hogy Ukrajnában megkezdődjön a büntetlenség elleni küzdelem. Nem várunk többé igazságot ettől és számos más nemzetközi intézménytől. A várakozás ideje lejárt.

Minden, amit mondtam, ismét megerősíti, hogy a katonai műveletre vonatkozó döntés elkerülhetetlen volt. Többször is beszéltünk erről. Bőséges bizonyítékot mutattunk be arra vonatkozóan, hogy Ukrajna hogyan készült az "oroszellenes" szerep eljátszására, amely az orosz biztonságot fenyegető veszélyek létrehozásának és végrehajtásának ugródeszkája volt. Biztosíthatom Önöket, hogy ezt nem fogjuk megengedni.



Az Anti-Spiegel az alábbi linken lefordította Lavrov beszédét németre, és számos linket tett fel, hogy ellenőrizni lehessen, igazak-e Lavrov vádjai:



A dd.

Források/Linkek:

Szergej Lavrov az ENSZ Biztonsági Tanácsában 22.9.22-én (németül)



Szergej Lavrov 22.9.22-én az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt (orosz)



Két világ ütközik össze az ENSZ Biztonsági Tanácsában



Az Anti-Spiegel az alábbi linken lefordította Lawrow beszédét németre, és számos linket tett fel, hogy ellenőrizni lehessen, igazak-e Lawrow vádjai:



66 megtekintés7 hozzászólás

7 Comments


László Kiss
László Kiss
Oct 22, 2022

most meg ezt írta ki internetem jót mutat a gépemen - van és még ...

is ide másolom: A widget nem töltődött beEllenőrizze az internetet, és frissítse ezt az oldalt.

Like

László Kiss
László Kiss
Oct 22, 2022

Mint szakértője az atomerőművek biztonságos működéséről kérdezem, hogy függ e a működése pl. Paksnak a Dunától, vagy most előre vetített éles helyzetben : ukrajna csinál államában Zaporizzsya atomerőmű hűtőrendszere,Kahovskaya vízerőműtől ? Amikor ezt leírtam Lavrov beszéde alá kérdésként a taknyos kikapcsolta twitteremet - üzenem neki a pöszöddel játsszál édes fiam de ne velem - üzenem a lesmestereknek - István várom a válaszod - erre a cikkre oldalaimon reagáltam később ide másolom majd!

-- id. Kiss László

Like
Kairos
Kairos
Oct 22, 2022
Replying to

Mindegy, hogy mivel àllitjäk elö a gözt, oda rengeteg energia kell. Azerömübe beszerelt teljesitmény, Megawattok, Terawattok folyamatos eléréséhez és szinten tartasahoz rengeteg viz kell. Ezt a vizmennyiséget, minel nagyobb a turbinàk teljesitménye, annäl nagyobb hozamu folyokbol szivjàk ki, tisztitjäk ös alakitjàk àt gözzé.

De nemcsak a vizmennyisége fontos, hanem az is, hogy a färadt gözt mennyire tudod lehüteni és végeredményben mennyivel emeled meg a folyo vizének hömérsékletét. A vàrhato aszàlyok miatt mindkét paraméter tullépheti a megengedett hatàrokat. Ezen ugy lehet segiteni, hogy csökkented a felhasznàlt vizgözmennyiséget, vagyis a turbinàk teljesitményét.

Like

igznavi
Oct 21, 2022

Meg hozzatennek valamit .

Sokkal rovidebb es ertekesebb beszed volt amit Mussolini mondott el a Nemzetek Ligajaban . " Azok akik itt ulnek egyikok sem kepviseli az o orszagukat mert mind egytol-egyig Szabadkomuves Paholyok tagjai ."

Like
Kairos
Kairos
Oct 21, 2022
Replying to

Kérem küldjön egy linket ehhez a beszédhez. Nem ismerem a tartalmat, habàr ezelött kb. 9 évvel sok anyagot összegyüjtöttem Mussolini "Lassu Puccsàrol".

Like

igznavi
Oct 21, 2022

Hosszo de igaz beszed . Amire Lavrovnak kene valaszolni hogy buntetik meg a bunok elkovetoit ha Putin visszaadja a Azov brigad vezetoit Torok orszagnak de mar most itt Americaban a Stenford egyetemen adnak elo .

A masik hogy nagyon ugy nez ki hogy Putin is a Klaus Schwab embere hisz Moszkvaban lessz felallitva a Negyedik Ipari Forradalom kozpontja .

Ne felejtsuk hogy Hitler es Sztalin is Londonban volt kikepezve .

Like
Kairos
Kairos
Oct 21, 2022
Replying to

Davosban többöször a nyilvänossäg elött is kezet räzott Klaus Schwabbal. Làttam egy fényképet rajta George W. Bush, Putyin és Xi Chin Ping szabadkömüves köténykében.

Moszkva, mint a vilàg irànyito fövàrosa a geostratégiai elveknek megfelel. Hisz a Vilàgsziget közepén van.

természetesen amig ez megvalosul addig még sok homokot fognak a szemeinkbe szorni.

Like
bottom of page