top of page
  • Szerző képeKairos

Merkel utóda szerint a NATO beavatkozhat az ukrajnai háborúba

Bal-Rad komment:

"Ímé hát! A NATO - latorszövetség megmondói által kimondatott: A 'ZOROSZOK A FELELŐSEK MINDEN ROSSZÉRT!

Ha kitör a III. vh. az Putyin akaratából lesz! "...Soros György, azzal zárta sorait, hogy csak reménykedni lehet abban, hogy Putyint és Hszi Csin-pinget eltávolítják a hatalomból, mielőtt elpusztítják a civilizációnkat."

Mi CSAK két dologban reménykedhetünk:

1.- TALÁN mégsem tör ki a III. vh.

2.- DE MÉGIS ELPUSZTUL AZ Ő CIVILIZÁCIÓJUK!"


Az EMK véleménye meg az, hogy a NATO tagállamok most agyalják ki, hogy egy atomrőmű Hamis Zászlós támadása lesz majd az ürügy az oroszok elleni összefogott támadásra!!!



Friedrich Merz, a CDU új elnöke . . .

. . . lehetségesnek tartja a NATO beavatkozását az ukrajnai háborúba, de csak akkor, ha az oroszok célzott támadásokat indítanának az ukrajnai atomerőművek ellen.

„Előállhat olyan helyzet, hogy a NATO-nak döntenie kell Putyin megállításáról” – mondta Angela Merkel utóda a kereszténydemokrata pártvezetésben. Bizonyos körülmények mellett Merz nem tartja kizártnak, hogy pártszövetsége az ukrajnai háborúba való beavatkozás mellett foglal állást – írta a Spiegel.

„A támadás, és az, ahogyan ez a háború zajlik, elgondolkodtató formákat ölt” – mondta a CDU vezetője az NDR rádiónak.

Szerinte egyetlen esetben kellene az atlanti szövetségnek beavatkoznia: ha az atomerőműveket érné közvetlen támadás.

Amennyiben a reaktorblokkokat találat érné, akkor a háború hatásai közvetlen fenyegetést jelentenének. Ebben az esetben – Merz szerint – a NATO-nak fontolóra kellene vennie, hogy ez a saját területe elleni támadásnak is minősül-e. Ő úgy véli, hogy a kormányok, az EU és a NATO már mérlegelik ezt a forgatókönyvet.

A zaporizzsjai atomerőmű elleni orosz támadásról szóló hírek is arra mutatnak rá, hogy ez a háború mennyire vakmerő és felelőtlen; mennyire fontos, hogy mihamarabb vége legyen, és Oroszország kivonja minden csapatát a térségből – jelentette ki a támadás után a NATO-főtitkár.

Merz megválasztása után pártjának népszerűsége koalíciós partnerével, a Keresztényszociális Unióval, a CSU-val együtt megközelítette a kormányzó szociáldemokraták, az SPD népszerűségét. A közvélemény-kutató elemzése szerint a tavalyi őszi szövetségi parlamenti választások óta nem volt ilyen kicsi a különbség a két nagy párt támogatottsága között.

Friedrich Merz egyébként azok után mondott véleményt a NATO esetleges szerepvállalásáról, hogy az orosz csapatok előrenyomulása után tűz ütött ki a zaporizzsjai atomerőmű egyik épületében, amit nem sokkal később eloltottak.

Ugyanakkor nem mértek megnövekedett radioaktivitást – közölte az ukrán felügyeleti hatóság. Az orosz csapatok elfoglalták az erőművet.

A zaporizzsjai atomerőmű elleni orosz támadásról szóló hírek is arra mutatnak rá, hogy ez a háború mennyire vakmerő és felelőtlen; mennyire fontos, hogy mihamarabb vége legyen, és Oroszország kivonja minden csapatát a térségből – jelentette ki a támadás után a NATO-főtitkár.

Jens Stoltenberg emlékeztetett arra, hogy az észak-atlanti szövetség példátlan szankciókat vezetett be Oroszország ellen. A NATO azonban védelmi együttműködés, és nem akar háborút Oroszországgal – mondta a szervezet főtitkára Brüsszelben.

Ezzel párhuzamosan a német külügyminiszter szintén elítélte az ukrán atomerőmű elleni orosz támadást. Felszólította a Kreml vezetőjét, Putyint, hogy tartsa tiszteletben a nemzetközi jogot: A „szabályok mindenkire érvényesek, beleértve az orosz elnököt is, és ez különösen igaz a nukleáris területen” – hangsúlyozta Annalena Baerbock.



CDU: belső ellentétek

Az ellenzéki pártvezető a német kormány helyes lépésének tartja, hogy mások mellett Németország is fegyverrel segíti Ukrajnát.

Németországban mindenkit meglepett az ukrajnai orosz invázió mértéke és brutalitása – idézte a Frankfurter Allgemeine Zeitung a kereszténydemokrata pártvezetés zárt ülése után nyilatkozó Friedrich Merzet.

A CDU VEZETŐJE SZERINT VÉGSZÜKSÉG ESETÉN MEG KELL SZAKÍTANI A GÁZIMPORTOT OROSZORSZÁGBÓL, „MÉG HA EZ HÁTRÁNYOSAN IS ÉRINTENÉ A NÉMETORSZÁGI HÁZTARTÁSOKAT ÉS AZ IPART”.

A német kormány a védelmi költségvetés állandó emelését és egy 100 milliárd eurós különalap létrehozását jelentette be. A CDU/CSU szerint a különalapot maradéktalanul a Bundeswehr erősítésére kell fordítani.

„A Zöldek máris puhítanák a védelmi képesség javításának célját, jóllehet Európában még mindig dúl a háború, miközben Putyin propagandagépezete hosszú és intenzív konfrontációra uszítja Oroszországot a Nyugattal szemben” – mondta Thorsten Frei, a CDU/CSU-frakció igazgatója.

Szerinte „érthetetlen, hogy a Zöldek miért hátráltak meg azután, hogy a kancellár helyes következtetésre jutott”.

De nem csak a kormánykoalícióban tapasztalhatók súrlódások. Merz helyettese, Szászország miniszterelnöke például azzal a kijelentésével keltett megdöbbenést, miszerint fontosabb az Oroszországhoz kötődő virágzó, békés jövőre, mint Moszkva Ukrajna elleni inváziójára összpontosítani.

Michael Kretschmer azt mondta, hogy a válságot nem szabad tovább szítani. „Csak akkor fogunk békében élni, ha békében élünk Oroszországgal.” Oroszország berlini nagykövete és Sahra Wagenknecht, a Bundestag baloldali képviselője egyaránt méltatta Kretschmer nézeteit.

„Ha Wagenknechtnek és az orosz követségnek tetszenek a kijelentései, akkor téves utat választott” – reagált a CDU alelnökének párttársa. Csak akkor alakítható ki észszerű kapcsolat Oroszországgal, „ha az ukrajnai gyilkolásnak vége” – üzente Dennis Radtke. ( index.hu)



Soros György szerint megkezdődött a harmadik világháború

Oroszország elveszítheti a háborút, de el is pusztulhat a civilizációnk – fejtette ki Soros György legújabb publicisztikájában, amelyben arról is írt, hogy Vlagyimir Putyin megőrült.

Ukrajna orosz lerohanása a harmadik világháború kezdete volt, ami elpusztíthatja a civilizációnkat – írta a saját alapítványa által is finanszírozott Project Syndicate oldalon pénteken Soros György, aki „meglepődött azon”, hogy Hszi Csin-ping – mint fogalmazott – szabad kezet adott Putyinnak az Ukrajna elleni háborúhoz, ami a magyar származású amerikai spekuláns szerint azt mutatja, hogy a kínai elnök biztos benne, hogy idén életre szólóan megerősítik vezetői tisztségében.

A 91 éves üzletember úgy véli, hogy Putyin a hetvenhez közeledve szeretne nyomot hagyni az orosz történelemben, de téves az elképzelése Oroszországnak a világban betöltött szerepéről, és úgy gondolja, hogy az orosz embereknek egy cárra van szükségük, akit vakon követhetnek.

Ez az elképzelés egy demokratikus társadalom ellentéte, és eltorzítja az orosz „lelket”, ami a szentimentalitásig érzelmes

– fejtette ki Soros.

A spekuláns arról írt, hogy Putyinnak kialakult egy „fixa ideája”, elveszítette a valóságérzékelését, és rosszul mérte fel az ukrán helyzetet, mert azt gondolta, hogy az ukrajnai orosz kisebbség üdvözli majd az orosz katonákat, de azok épen úgy viselkedtek, mint az ukrán lakosság.

Ahelyett, hogy magát hibáztatná, Putyin, úgy tűnik, szó szerint megőrült

– vélekedett az üzletember, aki úgy látja, az orosz elnök minden gátlás nélkül cselekszik, és meg akarja büntetni Ukrajnát azért, mert ellenálltak neki.

Soros György azt is kifejtette, hogy Putyin a teljes orosz hadsereget bevetve a háborúzás szabályait figyelmen kívül hagyja.

Az üzletember úgy véli, Oroszország elveszítheti a háborút, mert az Egyesült Államok és az Európai Unió is fegyvereket küldenek az ukránoknak, és olyan MIG vadászgépeket is próbálnak szerezni, amiket az ukrán pilóták tudnának vezetni.

Bármi lesz is a háború kimenetele, Putyin már így is csodát tett az európai egység kialakítása terén

– vélekedett Soros György, aki azzal zárta sorait, hogy csak reménykedni lehet abban, hogy Putyint és Hszi Csin-pinget eltávolítják a hatalomból, mielőtt elpusztítják a civilizációnkat. (index.hu)

20 megtekintés1 hozzászólás
bottom of page