top of page
  • Szerző képeKairos

Militáns, militarista fogalmak tisztázása


A képet nem engedik, hogy kitegyem. Sajtótájékoztatót tartanak, tulajdonképpen egy kemény üzenetet küldenek, beöltözve feketébe, arcot teljesen fedő maszkban.

A kép a Morning Starban jelent meg, itt:


Kep: Ulster-i Fiatal Militánsok


A militánsság (harcosság) magában foglalhatja a fizikai erőszakot, a fegyveres harcot , a terrorizmust és hasonlókat.

Militáns bárki lehet, aki egyetért azzal az elképzeléssel, hogy erőteljes, néha szélsőséges tevékenységet alkalmazzon általában egy politikai cél elérése érdekeben. Egy "harcos [politikai] aktivistától" elvárható, hogy konfrontatívabb és agresszívebb legyen, mint bármilyen más aktivista.


A harcos (militáns) személy vagy csoport konfrontatív személy/csoport, aki/akik nem feltétlenül alkalmaz(nak) erőszakot.


Jogi következtetések

Azok, akik ellenállnak egy külföldi katonai megszállásnak, úgy tekinthetők, mint akik nem érdemlik meg a terroristák címkét, mert egy külföldi megszálló katonai célpontjai elleni politikai erőszakos cselekedeteik nem sértik a nemzetközi jogot. A genfi egyezmények 1. jegyzőkönyve törvényes harcos státuszt ad azoknak, akik fegyveres konfliktusokban vesznek részt idegen (vagy külföldi) megszállás , gyarmati uralom és rasszista rendszerek ellen . Az egyenruhások nélküli gerillák akkor is harci státuszt szereznek, ha a katonai műveletek során nyíltan fegyvert hordanak . Az 1. jegyzőkönyv nem legitimálja az e kategóriákba tartozó fegyveresek civilek elleni támadásait.

Az ENSZ Közgyűlésének terrorizmusról szóló határozatában (42/159, 1987. december 7.), amely elítéli a nemzetközi terrorizmust és felvázolja ezen bűncselekmények leküzdésére irányuló intézkedéseket, egy feltétellel: "hogy a jelen állásfoglalás semmiben nem sértheti, semmilyen módon az Egyesült Nemzetek Alapokmányából eredő a népek önrendelkezéshez, szabadsághoz és függetlenséghez való jogát . E jogtól erőszakosan megfosztott [...], különösen a gyarmatosító és rasszista rezsimek által és az idegen megszálláson keresztül megfosztott népek, vagy más gyarmati uralom alatt álló népek, sem ... E népek joga e célból küzdeni, támogatást keresni és kapni [ a Chartával és a nemzetközi jog egyéb elveivel összhangban]. "

Különféle titkos társaságokat, amelyekről ismert volt, hogy militaristák, militánsoknak nevezik.

Obama elnök (USA) felhatalmazásának felhasználásával világszerte meggyilkolják azokat az embereket, akik "közvetlen fenyegetést" jelentenek, ha "az elfogásuk nem kivitelezhető". Az Obama-adminisztráció rutinszerűen fegyveresnek nevezte a bíróságon kívüli meggyilkolás minden áldozatát .

A magukat militánsnak (harcosnak) minősítő szervezetek közül az Ulster-i Fiatal Militánsok egy olyan csoport példája, amely szándékos taktikaként használja az erőszakot (megfélemlítés, gyújtogatás és gyilkosság).


Kérdések:


1. A fent felsoroltak alapján kijelenthetjük, hogy a leszakított területeken magyar szabadságharcot indíthatnának-e a magyarság az utódállamok gyarmatosító, homogenizáló viselkedése miatt?


2. Magyarország, többször kifejtettem mär részletesen, söt számításokkal is alátámasztottam, mär több évtizede nem a magyarok hazája, mivel a magyar érdek nem érvényesül. Jogunk van tehát az ENSz dokumentumok alapján szabadságharcot indítani a magyar-idegen politikai elit eltávolítása érdekében?


Megj.:

A kékkel aláhúzott részek linkek a megfelelő dokumentumokhoz.


Összeállította: Dr. Ing. Sebestyén Teleki István,

Zürich, 2021 febr. 13., szombat

26 megtekintés2 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page