top of page
  • Szerző képeKairos

Már rég terjeng a hír, hogy Izsák Newton zsidó lenne



Newton nem volt zsidó, de ennek a zsidózásnak pont maguk a zsidók adják az alapot. Olvasd a következő részletet ebből a cikkből fordítva:


A cionista zsidó Einstein kapta a tippet, hogy kutakodjon Newton nem publikált iratai között.

A névelemzők is zsidónak gyanítják Newtont, mivel a neve magyarul Újvárosi Izsák.

 

"A The Newton Papers című könyvében Sarah Dry (Dry=Száraz) a Principia Mathematica fontos hiányosságait annak tulajdonítja, hogy Newton el akarta titkolni munkája nagy részének zsidó vallási előzményeit, és attól félt, hogy a nyilvánosság elkerülné őt és munkáját, ha ez a tény napvilágra kerülne.

Az egyik nagy tudós, aki úgy vélte, hogy Newton szándékosan elhallgatta teológiai írásainak nyilvánosságra hozatalát, Albert Einstein volt, aki egy 1940 szeptemberében Abraham Shalom Yahudának írt levelében nemcsak azt állította, hogy Newton jó okkal tartotta titokban ezeket az írásokat, hanem azt is tanácsolta, hogy maradjanak kiadatlanok.


A levélben Einstein tovább részletezte a dokumentumokkal kapcsolatos nézeteit, dicsérte őket, mert fényt derítenek Newton "szellemi műhelyére", és összekapcsolják Newton tudományos felfedezéseit teológiai gondolkodásával.


A kéziratok Newton életének és munkásságának alapvető megértéséhez vezettek. Jose Faur, Newton egyik zsidó szakértője mondta talán a legjobban: Newton úgy vélte, hogy "a keresztény írásokat a héber írások fényében kell értelmezni, nem pedig fordítva".


A dokumentumok többek között azt bizonyítják, hogy Newton azt az alapvető zsidó meggyőződést vallotta, hogy a tudomány nem több, mint azoknak az eszközöknek a leírása, amelyeket G-ten használt a világ teremtése során. Meggyőződése szerint, ahogy a Talmud mondja, histakel b'oraisah u'varah alma - azaz, hogy Y-H-V-H, akit ő "az egyedülálló isten"-ként jellemzett, a világegyetem teremtése előtt írta a Tórát, és azt követően a teremtés építészeti terveként használta azt -, úgy vélte, hogy a zsidó szentírás és maga a héber nyelv a teremtés kozmikus heliocentrikus harmóniáját tükrözi, és hogy valójában a zsidók már évszázadokkal Kopernikusz előtt tudták, hogy a Nap a Naprendszer középpontja."


 

Megjegyzés: Ha a zsidók ennyi ideje tudták, hogy naprendszer középpontja a nap, akkor miért nem lettek napimádók, ahogy tették ezt a magyarok és a szkíta népek, akik a Napon keresztül imádták Istenet???


EMK

79 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page