top of page
  • Szerző képeKairos

OKKUPÁCIÓ

Mi is az OKKUPÁCIÓ.

TEHÁT: Kik is a megszállók/okkupánsok



Okkupáció = más ország területének katonai elfoglalása. ( A megszállás történhet erőszakos vagy békés úton). De minden esetben háborús konfliktus következményeként. A győztes a birtokába vett területre telepiti a saját népét, (ezek több esetben a gyökeres/őshonos lakosság többszörösét teszik ki - tehát uralkodó népé vállnak) .


A megszállóknak elsősorban az idegen nép földjére van szüksége, amelyet saját tulajdonába vesz. Ezenkívül ráerőszakolják a megszállt népre a saját kultúrájukat, szokásaikat, életmódjukat. Sok esetben plusz a járhatatlan gödrös utakat, járdákat, a korrupciót, bűnözést, az elszegényedést, a nyelvüket is – vagyis amit ők szeretnek, amit elfogadhatónak tartanak. Minden fontos vezető beosztásban a saját embereit állítják. A megszállók korlátozzák a helyi nemzetek anyanyelvét, nemzeti szimbólumok használatát, nemzeti ünnepük megtartását. Az elfoglalt területen fenntartanak gyorsan reagáló haderőt, ami kordában tarthatja a megszállt, esetleg elégedetlenséget mutatható népet.


Egyes szélsőséges nacionalista szervezetek az állam hallgatólagos beleegyezésével rendszeresen rendeznek agresszív fenyegető fellépéseket/akciókat a megszállt nép ellen… (ez esetben nem számit e szervezetek száma, se tagsága. Hisz gyakran egy kis terrorcsapat, de akár egy személy nagyobb kárt /vesztességet okozhat mint egy hadsereg).


A megszállt népek vigaszára: az emberiség történelme igazolja, hogy az anyaországtól leválasztott területek előbb-utóbb megszabadulnak a megszállóktól. A történelmi igazság MINDIG helyre áll…


Vitéz Kövér György, Ungvár

Forrás: emailben


40 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page