top of page
  • Szerző képeKairos

OROSZORSZÁG RUBELBEN FIZETI KI KÜLFÖLDI ADÓSSÁGÁT



Június 23-án Vlagyimir Putyin orosz elnök rendeletet írt alá a devizaadósság rubelben történő kifizetéséről. Nagyjából a tranzakciókat rubelszámlán keresztül bonyolítják le a hazai piaci árfolyamon. Az ilyen adósság kifizetése Oroszország részéről „szabályszerűen teljesített és kifizetett” adósságnak minősül, még akkor is, ha más országok nem így gondolják.

Valójában a rubelben kifejezett adósságot nem minden országnak fizetik ki, hanem elsősorban a devizaadósságból származó európai országoknak. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a rubel fizetési rendszer egyelőre átmeneti. A mechanizmus célja a külföldi adósságfizetés problémájának megoldása, amellyel Oroszország minden hónapban szembesül a szankciók bevezetése után. Külső korlátozásokat és blokkolásokat vezetnek be, hogy ösztönözzék az ország technikai csődjét. Az új mechanizmust azonban továbbra is megtámadhatják a külföldi partnerek a rubelben történő fizetésre való nemkívánatos átállás miatt.

A dokumentum szövege: „Az Orosz Föderáció állampapírban denominált államadósság-kötelezettségei teljesítése érdekében, amelyek névértéke devizában van feltüntetve, az Orosz Föderáció jogosult kérelmet benyújtani egy nem banki hitelintézethez. , amely a központi értéktár, „I” típusú számlát nyit egy külföldi értéktár nevében (a képviselőjének személyes jelenléte nélkül), amelyet rubelben vezetnek. Az Orosz Föderáció eurókötvényeire vonatkozó kötelezettségeket szabályszerűen teljesítettnek tekintik

Anton Siluanov pénzügyminiszter elmondta, hogy a helyzet hasonló lesz a gáz rubelben történő fizetéséhez. És a mechanizmusok ugyanazon séma szerint működnek: valuta felvétele, rubelre váltás: az eurókötvényekkel történő számítás ugyanaz lesz, csak az ellenkező irányba. A Pénzügyminisztérium vezetője szerint a konstrukció révén elkerülhető lesz a nyugati elszámolási infrastruktúra használata – minden kifizetés az Országos Elszámolási Értéktáron keresztül történik. Korábban a Pénzügyminisztérium vezetője azt mondta, hogy „egzotikus intézkedés” az, hogy az amerikai pénzügyminisztérium megtagadja Oroszország államadósság-fizetési engedélyének meghosszabbítását.

A kedvezményezettek az európai kötvények birtokosai lesznek. Alapvetően ez a második alkalom, hogy Oroszország dollárban fizetésre próbálja rákényszeríteni Európát. Ezenkívül az RF Pénzügyminisztérium egyre több problémát észlel a bankközi számlák bevezetésével kapcsolatban. Az orosz tulajdonosok esetében a mechanizmus némileg eltér, ők rubelben kapják a kifizetéseket, de az indexálás devizaárfolyamon történik. A külföldiek rubelben kaphatnak pénzt, és újra befektethetik azt rubel eszközökbe. Az elemzők úgy vélik, hogy a rendszer nem lesz népszerű külföldön.

A határozat célja a külföldi adósság kifizetésére vonatkozó engedély meghosszabbítása, de már rubel formátumban. Az elnöki rendelet törvényileg rögzíti ezt a lehetőséget. Közeledik az orosz eurókötvények kifizetésének határideje (június 23-24). A kifizetések rubelben történnek, és a türelmi idő 15 nap lesz, nem pedig 30, ami a befektetők számára előnyös. A jövő megmutatja, mennyire kielégítő ez a politika e kötvények tulajdonosai számára.

Forrás: southftont.org


 

Egy-két hsz: Ioan írja

Oroszország számára nem volt más lehetőség. Amikor a bűnözők irányítják a nemzetközi pénzügyeket, ideje megkerülni őket. A nyugati kormányokat irányító bankparaziták túl sokáig megúszták a bolygó kirablását.



EpsteinWozMeggyilkolták írja

Menő. Oroszország megkerüli a korrupt cionisták által uralt globális pénzügyi rendszert, amely a legtöbbünket és a világot adósságrabszolgaságban tartja egy olyan pénzügyi rendszerrel, amelyet a cionisták azért hoztak létre, hogy a mi kárunkra saját maguk javát szolgáljanak, és hogy egész nemzeteket rabszolgasorba kényszerítsenek, hogy tegyenek az Ön parancsolatából, a legkevesebb csődbe mennek. átvenni az ország erőforrásait, és privatizálni a létfontosságú gazdasági infrastruktúrát.



Nyugdíjas troll írja

Az orosz rubel paritásba kerül a csődbe ment Amerikai és EU-gazdaságokkal. Kínával együtt Oroszország rendelkezik a legnagyobb Forex-tartalékokkal, és adóssága meglehetősen minimális. Most a BRICS globális valuták korszakába lépünk. A dollárt nem érdemes letörölni vele. Az Egyesült Államoknak van a legnagyobb adóssága, és teljesen csődbe ment a gazdasága, növekvő szegénységgel, és a szegénység sújtotta lakosság 85%-a több mint 60%-ot vagy többet költ albérletre, és 8 millióan hajléktalanok. Minden város rosszabb, mint az indiai nyomornegyedek, ahol szegény emberek élnek sátrakban a hidak alatt. De a gonosz gazemberek továbbra is dollárt nyomtatnak és zsidók által szurkolt háborúkat. Oroszország nem Irak, és a nyugati háborús szövődmények gazdasági összeomlása éppen most kezdődött. Várja meg, amíg a hülye hülyék megfagynak a következő télen. A hülye Krautok fognak a legjobban megsérülni.

54 megtekintés1 hozzászólás
bottom of page