top of page
  • Szerző képeKairos

Proxy háború

Frissítve: 2022. ápr. 23.

Amerika az utolsó ukránig harcol Oroszország ellen!


A proxy háború magyarul a "helyettesek háborúja".


Adott egy földrajzi terület, mely gazdag vmilyen ásványi kincsekben. Ezen a területen befolyást akar szerezni 2 konkurrens hatalom, de egymással nem mernek háborúzni. Ebből kifolyólag a területen élő etnikai, vallási, faji népcsoportokat egymás ellen úszítják. Ellátják őket fegyverekkel, tanácsadók kiképzik őket ezek használatára. A 2 vetélykedő hatalom úgy fegyverzetben, mint a kiképzett etnikumok számában folytonosan arra törekszik, hogy egyensúlyban legyenek. Ezért a proxy háborúk eleddig szimmetrikusak voltak.


Az orosz-ukrán háborúviszont egy asszimterikus háború, mivel Oroszország Ukrajnában közvetlenül harcol, mint hadviselő fél, de USA és európai lakáj szövetségesei az ukrán népet helyettesként használja és harcoltatja az orosz hadsereg ellen. Ahogy fentebb említettem a szimmetrikus proxy háború esetén USA és csatlósaik bőségesen ellátják az ukránokat fegyverekkel, tanácsadó NATO tisztekkel, és rejtett módon, úgynevezett "önkéntes" zsoldosokkal. Ezek az önkéntes zsoldosok tulajdonképpen kisebb-nagyobb méretű NATO katonákból álló katonai egységek, akik az ukránok oldalán harcolnak Oroszország ellen.

Tehát

Amerika az utolsó ukránig harcol Oroszország ellen!


Kép forrása: gmx.ch



3000 amerikai Wagner katonát öltek meg az ukránok Ukrajnában, adták hírül ukrán hírforrások. Ez is lehetséges csak egy NATO propaganda. Mindenképp az amerikai média hallgat erről a szerencsétlenségről. A Wagner privát hadsereg az orosz hadsereget támogatta Ukrajnában.


Ez az asszimetrikus ukrajnai proxy háború hovatovább a nagyhatalmak közvetlen háborújába torkollik!!!

46 megtekintés4 hozzászólás
bottom of page