top of page
  • Szerző képeKairos

Párt és Vezér Nélküli Szétterített Kormányzás koncepciója mogyoróhéjban

Már megbocsáss, de nem egészen értek egyet ezzel a demokráciával. (3 pontos demokrácia felismerő)

Elsősorban azért mert ennek akár egy teokrácia is megfelel:- Egy teokráciában a nép magáénak érzi a rendszert? Igen, mert mindenki hívő és elfogadja a doktrínát.- Korrekt informálódás lehetősége mellett juthattál el az elfogadásig? (mit jelent az hogy korrekt? értékítélet nélkül is meg lehet fogalmazni? mert ha nem akkor nem szeretnék egy ilyen szót az alaptörvényben látni)De, ha egy teokráciában "korrekt" módon mindenkit megtanítanak a doktrínára (lehetőleg még gyerek korban) és ezek a hívők úgy gondolják, hogy megkapták az információt ami itt egyenesen az "isten(ek) szava", akkor ez a pont is teljesült.- Végül ez a csodás hívő egyként gondolkodó ("agymosott") nép aztán megmozdul és beavatkozik - jól megkövez mindenkit - ha megpróbálja valaki megváltoztatni a status quo-t vagyis megsérti az előző pontokat.


Én inkább élnék egy olyan országban ahol bár nem érzem magaménak a rendszert, de az alaptörvény így is megvédi a szabadságom,mint egy olyan országban ahol magaménak érzem a rendszert de bizonyos népcsoportokat akiknek más a gondolkodása mint nekem elnyomnak és akár szervdonornak használnak (mint kínában) (Ukrajnában, Szerbiában a háborúk alatt!!!). Inkább eltűröm, hogy egy kommunista, másvallású, vérgazdag kizsákmányoló, náci ... stb prédikálja a baromságait, mert én is megtehetem ugyanezt - felszólalva ellenük, párbeszédben mutatva rá ezen korábban próbált és csúnyán befuccsolt rendszereknek a hibáira, semmint egy olyan rendszerben éljek ahol minden rendben, de csak azért mert be vannak tiltva a "káros" eszmék.


Ugye az egyik probléma az, hogy a zeitgeist határozza meg, hogy pillanatnyilag mik ezek a káros eszmék és előbb utóbb eljutunk oda, hogy én is ezen káros eszméket vallók táborába tartozzak, ahogy kíméletlenül halad át a cenzúra vonala a társadalmon. Lassan már az is bűn lesz nyugaton, ha valaki cis-hetero fehér férfinek született.


Az informálódás kapcsán szerintem ez mindenkinek a saját felelőssége. Az iskola és oktatás azért lenne felelős, hogy megtanítsák az embereket gondolkodni. Ennek hiányában ott a család aztán a barátok, vagy akár az internet. Ha ezt kizárólag állami szintre delegáljuk akkor könnyen eljuthatunk oda ahol a teokráciás példában lévő hívők vannak.


Végül az utolsó pont az amivel alapvetően egyet értek, csak itt fontos megfogalmazni, hogy ez a hatalom honnan származik. Szerintem ennek mindenképpen alkotmányba foglaltnak kell lennie. Szólásszabadság, fegyvertartási jog... stb. Ráadásul ha egy kormány könnyen megváltoztathatja az alkotmányt akkor az egész semmit sem ér. Feltételezem az alkotmányos demokráciáról beszélsz nem pedig simán a demokráciáról, mert vannak különbségek. Példának okáért ezért is terjeng ez a sok ironizáció ami igaz a demokráciára, de már nem igaz az alkotmányos demokráciára - ahol az alkotmány szerepe pont az, hogy fékezzen bizonyos túlkapásokat ami jellemzi a demokráciát.


Ha szépen megkérlek elmagyaráznád, hogy mitől logikus dolog a demokrácia? De mielőtt megteszed, javaslom olvasd el és fontold meg a következő emberek kritikáit a témában: Aristotle, Plato, Montesquieu, James Harrington, Jean-Jacques Rousseau, Martin Heidegger, Hubert Lagardelle, Charles Maurras, Friedrich Nietzsche, Carl Schmitt, Oswald Spengler, Erik von Kuehnelt-Leddihn, Nicolás Gómez Dávila, Elazar Menachem Shach.


Itt van néhány fontosabb a teljesség igénye nélkül:

- időszakosság

- poliotikai instabilitás

- korrupció

- választói tudatlanság

- összeférhetetlen politika a korábbiakkal

- rossz gazdasági hatékonyság

- politikai nevelés hiánya

- propaganda és polgárok véleményének manipulálása

- az ellenzék manipulálása

- korlátozott képviselet


Végül egy Churchill-nek tulajdonított mondás, hogy a demokrácia az egyik legrosszabb rendszer ami létezik, de jobb mint a többi amit próbáltunk (1947 nov 11). Vitatható, de szerintem az amerikaiak rendszere ami szintén a demokrácia egy fajtája - alkotmányos köztársaság - még ennél is jobb, de mindig van hova fejlődni.


Személy szerint én a kis-állam híve vagyok, korlátozott szavazati joggal, ahol az állam szerepe a törvényhozás, a rendfentartás, a hadsereg és a külpolitikai érdekképviselet. Ezen kívűl ne pofázzon bele másba - arra ott a magánszektor.


 

"A Párt és Vezér Nélküli Szétterített Kormányzás"!!!!

Válaszom Kenawyn-nak és mindenkinek

@kenawyn egy újjal pötyögve nem mehetek bele a részletes válaszba, viszont felhívom a figyelmed, hogy a svájci direkt demokráciát (dd) tartják a legfejlettebb demkráciának a földgolyón. Azonban ezzel a plandémiával kiderült, hogy a HH nyomásának és aljas szándékainak nem tudott ez sem ellenállni. A dd feltörése nem a plandémiával kezdődött. Én 2010-ben vettem észre először, hogy baj van. Christoph Blocher kormánytagot és a legnagyobb párt (SVP) főstratégáját meghívták a Bilderberg Gyűlésére, és ott feladatot is kapott, mint mindenki.

Hamarosan megvásárolta a Basler Zeitungot (BaZ). A szerkesztőség tudta, hogy mi a Blocher szándéka és szétkürtölték ezt, de mindhiába. 2018-ig tartotta kezében a BaZ-t és ekkor eladta a közben már a HH kezébe átjátszott TAMEDIA média mágnásnak 50millió frank tiszta nyereséggel. Ez volt az áruló fizettsége! Blocher, ez a külföldiek elleni gyülölködés főgazembere 2010-ben egy mondvacsinált ürüggyel kibuktatta Philipp Hildebrandt SNB nem zsidó elnökét és azóta egy Jordan nevű az SNB elnöke, aki pontosan követi a HH utasításait, de nem Svájc érdekei szerint. Ezután Blocher "unerträglich" (elviselhetetlen) lett a pártjában és minden politikai poziciójából kibuktatták. Ezzel fel lett törve a dd és beindult a dd teljes legyűrése.


Tovább nem elemzem ezt a folyamatot, hisz további (Doris Leuthard) kormánytagok folytatták a dd feltörését, inkább rátérnék a tanulságokra. A svájci dd-ban a kormány 7 tagú, a kormányfő szerepe csak protokolláris és minden évben másik kormánytag tölti be ezt a szerepet (vezér nélküli kormányzás - vnk). Mivel Svájc nemcsak a plandémiában vett részt, hanem minden egyéb EU-s népellenes intézkedésben ez arra utal, hogy a semlegességét feladta és ez csak álca csupán. A svájci ellenálló csoportok féltik a semlegességet, mert ily módon tudott CH kimaradni az eddigi háborúkból.


Rátérnék az általam elképzelt közvetlen demokráciára.

Tehát a vnk-t a HH feltörte és maga alá gyűrte. A demokráciák elsősorban azért nem működnek, mert a HH által kiállított kormányok a HH aljas érdekeit követik. A nagyon kis mogyoróhéjban összegyűjtött érveim alapján látható, hogy a pénzügyi világhatalom (HH), mely kíméletlenül a Világkormány státusra tör, feltörte az eddig feltörhetetlennek vélt svájci DD-t és a vezérnélküli Szövetségi Tanácsot (kormányt). Magyarországnak, történelmi alapon nevezhetnénk, a kormánytagjait 7-Vezérnek, akik felváltva emelnek "pajzsra" egy-egy vezért, hogy a kormány közös döntését kifelé képviselje. Tehát nem lenne egy évre se kinevezve. De, mint láttuk ez a HH befolyását Svájcban nem oldotta meg. Ezért a magyar kormányzási elképzeléseimben tovább léptem és a kormányzást 7-ről még jobban szétteríteném, mégpedig az Országgyűlésben dolgozó bizottságokra.


Pl. a Külügyi Biz. dolgozná ki a külgazdasági és külpolitikai trendeket és ezt felváltva képviselnék külföldön a a Biz. tagjai. A Biz.-nak nem lennének elnökei. E miatt minden Biz.-nak páratlan számú tagja kellene legyen, hogy szavazáskor mindig dönthessenek. Tartózkodási lehetőség nincs!


A Tizedes választási rendszer szintén ősrégi magyar, amire hivatkozva ezt vissza lehetne állítani modern számítógépes, adatbankos változatban. Ezt már évtizede hírdetem, és ma már eléggé közismert lett. Grandpierre Atilla akadémiai előadásában is ismertette az ősmagyar változatát. Egyik régi fb barátom említette, hogy nekik van egy szoftverük, mellyel ezt az általam elképzelt számítógépes Tizedes Választási Rendszerű választást kis módosítások után megoldja és lebonyolítja. Szemem előtt itt is az van, hogy kivülről ne lehessen belematatni a választásba és azt a HH kénye-kedve szerint befolyásolni. Ezért az adatbankból a számítógép mindig véletlen generátorral választja ki a tízes csoportok tagjait egy helységen belül. A tört csoportokat a szomszédos helység tört csoportjaival egyesítve lehetne egyesíteni. A legalsó szinten lévő tizes csoportok választanak maguk közül egy képviselőt, aki a Tizedes. A Tizedesek tízes csoportjaiból kiválasztottak lesznek a századosk, .... majd ezekből az ezredesek, brigadérosok, tábornokok. Ezekből a kiválasztottakból lesznek majd a helység tanácsosai, polgármesterei, vármegyei vezetői, és az Országgyűlés tagjai, ahol egy-egy Biz.-nak lesznek a tagjai és az országot azon a területen képviselő ideig-óráig miniszterei. Ez lenne mogyoróhéjban a "A Párt és Vezér Nélküli Szétterített Kormányzás"!!!!

24 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page