top of page
  • Szerző képeKairos

Példa a Rendszert Váltani nem képes magyaroknak

,A magyarországi un. Nemzeti Oldal képtelensége az önszerveződésre nemcsak annak tudható be, hogy a hatalom, nem magyar érdekeket képviselve, temérdek ügynökkel megakadályozza ezt, hanem annak is, hogy a magyarság tudatos része is a tettek mezeje helyett az álmodozások, a spekulációk mezején rostokol. Ügynökök terjesztik, vagy nem, lényegtelen, tény az, hogy ezt az állapotot jó részben a kollektív gyávaság okozza, mivel mindenki megtalálja saját maga számára az indokot, miért is nem viszi bőrét vásárra. Ilyen indokok lehetnek

-létbizonytalanság a munkahelyről való elbocsátás miatt,

-félelem a letartóztatás, vagy legalábbis a meghurcoltatás miatt,

-félelem a példátlan nagyságrendű büntetések, pénzbírságok miatti csődbe kerülés miatt,

-stb.


A félelmek palástolására az egyszerűtől a komplex válaszokig terjedő vádaskodásokat, magyarázkodásokat hallhatunk, melyek lassan a metakommunikációs térben rendszerré állnak össze. Ez a rendszer pedig hatalmas erővel hat és béklyóba köti még a félelem mentes környezetben élő honfitársainkat is.


A legkomplexebb magyarázatok, elemzések is, melyek egy rendszerváltó tüntetés megtartását nem időszerűnek mutatják ki nem érintik és nem dolgozzák fel a népfelkelések létrejöttének előfeltételeit. Ezt rejtett gyávasággal elkerülik!

Hétköznapiasan szólva, hogy mikor robban fel mégis a puliszka, az túl forró téma nekik.

Hasonló kifejezeseket, pl. Cefre, Moslék, stb. zajos erjedése, használt az össehasonlító politika-tudomány megalapítója is -Tocqueville-, aki ezt arra a népet érzelmileg képviselő rétegre értette, akik képesek a hatalommal szembeni elégedetlenségüket a szélesebb néprétegekre kiterjeszteni, ezek elégedetlenségét folyamatosan fokozni, miközben a háttérben a rendszerváltásra megfelelő ideológiát mühelyekben kidolgozzák és ennek részleteit közérthető formában terjesztik.

Ennek az erjedési, forrongási folyamatnak csak áttételes, vagyis nem közvetlen, kapcsolata van azzal, hogy az elnyomó hatalom minden médiát a kezében tart, amin keresztül birkásítja a népet, ill. kezében tartja a titkosszolgálatokat és az erőszakszervezeteket, melyek sikeresen csírájában elfojtanak minden rendszerellenes megmozdulást.

Egy a mai kornak megfelelően gondolkodó Nemzeti Ellenállási Mühely (NEM) az ellenállás minden fokozatát alaposan ismeri és részleteket dolgoz ki ezek megvalósítására. Ezek az ellenállási fokozatok, melyek egyidőben és párhuzamosan is tevékenykedhetnek, természetesen a tevékenységüket a NEM koordinálása mellett fejtik ki, a következők:

1. CENG, ami Civil ENGedetlenség,

2. CEM, Civil Ellenállás (fegyveres szabotázs akciók)

3. Államcsapás, vagyis a hatalom békés, vagy erőszakos, népfelkelésnek álcázott átvétele.


A felsorolásból is látható, hogy egy rendszerváltó szándékú NEM létrehozása az első fokozattal kezdődik. Ezt a műhelyt ideális esetben több nemzeti szervezet hoz létre. A NEM vezér nélküli ellenállás szerint szervezi a CENG mozgalmat.

A CENG minden taktikai, stratégiai elemét hamarosan közzé tesszük!


Emigrációs Magyar Kormány

2021 Szelek hava, húsvét vasárnapján, 4.-én


 

Következzen a példa.


A Föld Felszabadítási Front egy radikális környezetvédelmi mozgalom, amely az 1990-es évek brit Earth First! (A Föld az első!) mozgalmának ideológiai frakcionálódásából alakult ki. Ideológiai alapjai a mélyökológián, a kapitalizmus kritikáját kiemelő antiautoriter anarchizmuson, az erőszakmentesség melletti elkötelezettségen, a Föld kollektív védelmén és az állami erők általi üldöztetés jogos érzésén alapulnak. Jelenlegi formájában a Föld Felszabadítási Front egy transznacionális, decentralizált, titkos, autonóm sejtekből álló hálózat, amely illegális tiltakozási módszereket alkalmaz szabotázs és tulajdon elleni szabotázs révén. A kis egységekből álló sejtek olyan önálló egységek, amelyek külső szervezetek támogatása nélkül is képesek működni, mint például a finanszírozók, vagy fegyverszállítók nélkül. Taktikai és operatív ismeretek a kereskedelmi forgalomban kapható könyvek segítségével fejlesztik ki és osztják meg, amelyeket a szélesebb körű környezetvédelmi mozgalom írt az elmúlt időszakban, valamint a mozgalmak közötti kiadványok, amelyeket a környezetvédő szervezetek készítettek. és számos szimpatikus weboldalon keresztül terjesztettek.

A tagság két szinten, a titkos sejtek szintjén és a nyilvános támogatás szintjén valósul meg, amelyek mindkettő együttesen működnek a vagyonpusztítási cselekmények létrehozásában és nyilvánosságra hozatalában. A sejtek szintjén az egyének művelet előtti felderítést és megfigyelést végeznek, fegyverrendszereket fejlesztenek és építenek, összehangolt támadásokat hajtanak végre, és a belső biztonság és az anonimitás fenntartása mellett bejelentik tetteiket a támogató csoportoknak és a médiának. A föld feletti szinten a támogató szervezetek segítenek a sejtek által végrehajtott támadások nyilvánosságra hozatalában, válaszolnak a média megkereséseire és más nyilvános megkeresésekre. A sejtek bebörtönzött tagjainak nyújtott segítséget azonosítják és koordináljá, és szimpatizáns propagandát fejlesztenek ki és terjesztenek a csatlakozó személyek támogatására.


Ez az esettanulmány a -Föld Felszabadítási Front- Egyesült Államokban elkövetett támadásainak történetét használja fel és arra törekszik, hogy felvázolja az ideológiát, a struktúrát, a kontextust és a környezetet, meg a mozgalmat alkotó tagsági tényezőket.

Forrás:

The Earth Liberation Front: A Social Movement Analysis

MICHAEL LOADENTHAL

 

A példát alátámasztjuk egy svájci hírrel.

Eclépensben





28 megtekintés1 hozzászólás
bottom of page