top of page
  • Szerző képeKairos

Tárgyalásos kapituláció?

A jelenlegi magyarországi politikai helyzet a tisztánlátóknak egyértelműen azt mutatja, hogy a 2022-es választásokon bármelyik párt, a FIDESZ vagy a Gyurcsány féle koalició, nyer az ország továbbra is a lecsúszás, az eljelentéktelenedés sűlyesztő liftjében marad. A FIDESZ a muzulmán mentes határvédelemmel vakítja a birkasereget, mivel az izraeli tömeges bevándorlás a stratégiai célja, míg a másik tábor a muzulmánokkal vegyes, fehér európai kisebbség megteremtésén munkálkodik a nemlétező Háttér hatalom utasításainak szellemében.

Egyik tábor sem kell nekünk a magyarok országának kormánya mellett!!!


Most következzen a nagy manipulátor, Gene Sharp zsidó származású CIA ezredes könyveből egy kis rész, amely kiutat mutat, még akkor is, ha a magyarországi diktatúra másképp néz ki, mint amire ő gondolt.


Minden hazafi gondolkozzon azon, hogy gene Sharp meglátásából mit hasznosíthat a magyarság számára!

 


Tárgyalásos kapituláció?


A diktatúrák ellen fellázadó egyének és csoportok, akik a tárgyalást preferálják, gyakran nemes indítékkaik vannak. Különösen akkor, ha a katonai harc egy diktatúra ellen már évek óta tart, és nem látszik a végső győzelem, érthető, hogy minden ember, politikai színezetétől függetlenül, békét akarnak. A tárgyalások különösen a civil hazafiak körében válnak kérdéssé, mivel a diktátorok egyértelmű katonai fölényben vannak, és a saját népük elpusztítása és feláldozása már nem elviselhető. Ezekben az esetekben a kísértés nagy lesz. minden olyan lehetőséget megvizsgálni, amely legalább a hazafiak céljainak egy részét megőrzi és egyúttal véget vet az erőszak és az ellenerőszak ördögi körének.

Amikor egy diktatúra a demokratikus ellenzékkel folytatott tárgyalásokon keresztül kínál "békét", az természetesen eléggé álságos. Mert maguk a diktátorok is azonnal véget vethetnének az erőszaknak. ha abbahagynák a háborút a saját népük ellen.

Saját kezdeményezésükre, mindenféle tárgyalás nélkül visszaállíthatnák az emberi méltóság és az emberi jogok tiszteletben tartását, szabadon engedhetnék a politikai foglyokat, véget vethetnének a kínzásoknak, beszüntethetnék a katonai műveleteket, kivonulhatnának a világszervezetekből a kormányból és kérhetnének bocsánatot az emberektől.

minden olyan lehetőséget megvizsgálni, amely legalább a demokraták céljainak egy részét megőrzi. a demokratáknak, és egyúttal véget vet az erőszak és az ellenerőszak ördögi körének.

Amikor egy diktatúra a demokratikus ellenzékkel folytatott tárgyalásokon keresztül kínál "békét", az természetesen eléggé hazugságos. Mert maguk a diktátorok is azonnal véget vethetnének az erőszaknak. ha abbahagynák a háborút a saját népük ellen. a saját népüket.Saját kezdeményezésükre, mindenféle tárgyalás nélkül visszaállíthatnák az emberi méltóság és az emberi jogok tiszteletben tartását, szabadon engedhetnék a politikai foglyokat, véget vethetnének a kínzásoknak, beszüntethetnék a katonai műveleteket, kivonulhatnának a világszervezetekből. vonuljon vissza a kormányból és kérjen bocsánatot az emberektől.


Ha a diktatúra erős, de ugyanakkor aggasztó ellenállás van, a diktátorok a "béke" leple alatt folytatott tárgyalásokon keresztül az ellenzéki hazafiakat megadásra kényszerítsék. vonuljon vissza a kormányból és kérjen bocsánatot az emberektől.


Ha a diktatúra erős, de ugyanakkor aggasztó, hogy a diktátorok a "béke" leple alatt folytatott tárgyalásokon keresztül történő megadásra kényszerítik az ellenállókat. A tárgyalásokra való felhívás csábítóan hangozhat, de komoly veszélyek leselkedhetnek a gyengébb pozicióban lévő ellenállókra a tárgyalóteremben.

Másrészt, ha az ellenzék kivételesen erős és a diktatúra valóban veszélyben van, a diktátorok kereshetik a tárgyalásokat, hogy minél többet nyerjenek. hogy minél több vagyont takarítsanak meg. Az ellenállóknak egyik esetben sem szabadna segíteniük a diktátorokat céljaik elérésében.


Az ellenállóknak óvakodniuk kell a csapdáktól, amelyeket a diktátorok szándékosan építenek be a tárgyalási folyamatba. Ha a politikai szabadság alapjairól van szó, a tárgyalásra való felhívás a diktátorok erőfeszítése lehet, hogy a demokratákat békés megadásra bírják, miközben a diktatúra erőszakoskodása . A demokratáknak óvakodniuk kell a csapdáktól, amelyeket a diktátorok szándékosan építenek be a tárgyalási folyamatba. Amikor a politikai szabadság alapvető kérdései forognak kockán, a tárgyalásokra való felhívás abból eredhet, hogy a diktátorok arra próbálják rávenni a demokratákat, hogy békésen adják meg magukat, miközben a diktatúra erőszakos cselekményei folytatódnak. Az ilyen konfliktusokban a tárgyalások legfeljebb a döntő küzdelem végén lehetnek hasznosak, amikor a diktátorok hatalma valóban összeomlott, és biztonságos eljutást kérnek egy nemzetközi repülőtérre.


Forrás:

Gene Sharp: Von der Diktatur zur Demokratie, 24-25. oldal

66 megtekintés4 hozzászólás
bottom of page