top of page
  • Szerző képeKairos

USA Kanadával egyesül, Oroszország meg Kínával? Lesz CANAM és RussChin?



Az alábbi szöveg a hozzászólásomat tartalmazza a következő linken lévő érdekes tartalmú Eric Zuesse által írt geostratégiai cikk alatt:

A cikk szerint, mivel USA nem akarja sem az általa dominált Új Világrendet feladni, sem hegemón szerepét, ezért kényszerpályán mozog és Kanadával fog szoros szövetségre lépni, képezve egy új megaállamot A CANAMERICA-t. Mindezt azért kénytelen megtenni, mivel oroszország is zestvérállamiságra fog lépni Kínával megalkotva Russchin-át. Zuesse azt állítja, hogy az angol nyelv fog az egyedüli világnyelv lenni, mely el fogja nyomni a nemzeti nyelveket és egyedüli nyelvként fog maradni a ringben.


Eric Zuesse oknyomozó történész új könyve, az AMERICA'S EMPIRE OF EVIL: Hitler's Posthumous Victory, and Why the Social Sciences Need to Change, arról szól, hogyan verte át Amerika a világot a második világháború után, hogy a világot az USA és a vele szövetséges milliárdosok rabszolgasorba taszítsák. Kartelljeik nemcsak a "hírmédiát", hanem a társadalomtudományokat is ellenőrizve - a közvéleményt megtévesztve - a világ vagyonát lopják el.

 



Amit Zuesse itt előadott az McKinder és Carl Hauser geostratégiai elméletein alapuló szcenárió. (Carl Hauser "Nagy terek" elmélete alapján a náci Németország Nemzeti Szocialista ideológusai eldöntötték, hogy megtámadják a Szovjetuniót.)


Az angol nyelv terjedését pedig arra a nyelvészek által felismert tényre alapozza, hogy a nyelvek a korukkal az egyszerűsödés felé fejlődnek. A nyelvekben a főneveknek női, férfi és semleges nemet adni teljesen logikátlan, és nem egyéb, mint a nyelvek gyermekbetegsége. Az angolban és a magyar nyelvben nincs ilyen. Az országok határzónáiban (pl. német, holland, francia hármas határzóna) a nyelvészek szociológusokkal és matematikusokkal összefogva tanulmányozták a nyelvek terjedését, vagyis azt, hogy ezekben a régiókban melyik nyelv lesz a domináns. Az egyszerűbb nyelv jobban terjed, mint a komplexebb nyelv. Az angol az igeragozást gyakran leegyszerűsíti az íge infinitív formájára, ami miatt mindig oda kell biggyeszteni az íge elé a sz67emélyes névmást, pl. "I love you!", magyarul én szeretni téged. Ezt az egyszerű ragozási módot külföldiként, aki az angol nyelv használatára kényszerül, könnyű elsajátítani. Ezektől a felismerésektől függetlenül nehéz elhinni, hogy az angol kiszorít minden nyelvet és az egyedüli nyelv lesz a világon.


Zuesse nem veszi tekintetbe, hogy a felmelegedés és az állandósuló energia krízis leállítja, vagy legalábbis drasztikusan gátolni fogja, az utazást, mely a globalizmus elindítója volt. Ez a nemzetek bezárkozásához vezet és a nemzeti nyelvek konzerválásához.


Zuessenek igaza van a többpólusú világrendszer kialakulásával kapcsolatban. Ez már ma is látszik: erősödik a BRICS, mivel Irán és Argentína is már a tagja akar lenni és további országok is csatlakozni fognak. Kézenfekvő az is, hogy egy nagyon megerősödött BRICS saját katonai szövetséget alkot majd, mint a NATO ellenpólusa.


Zuesse tehát túl leegyszerűsítette, hogy a geostratégiai fejlődés az 2 mesterségesen létrehozott államra redukálódik RUSSCHINA-ra és CANAM-ra.


Ezeket a geostratégiai folyamatokat, melyek természetes egyensúly keresési alapon működnek,a NATO tagállamok stratégái megzavarhatják az erőszak felé tereléssel. Jelenleg is folynak próbálkozások Kína háborúba rángatására és ezen keresztül katonai és gazdasági meggyengítésére. Kína Ukrajnájának Tájván van kiszemelve. Ugyanakkor USA biztatja Japánt, hogy törölje alkotmányából a 9. cikkelyt és újra fegyverkezzen.


"a japán nép örökre lemond a háborúról, mint a nemzet szuverén jogáról, és az erőszak fenyegetéséről vagy alkalmazásáról, mint a nemzetközi viták rendezésének eszközéről.

Az előző bekezdésben foglalt cél elérése érdekében a szárazföldi, tengeri és légi erőket, valamint egyéb háborús lehetőségeket soha nem tartják fenn. Az állam harci jogát nem ismerik el."


Indiát is heccelik, hogy jelentse be területi ígényeit Kínának. Kína Észak-Nyugati Ujgur tartományában a CIA felkelésre buzdítja a 15 millió ujgurt.


Zuesse amit nagyon leegyszerűsítve felvázolt az csak egy a lehetőség a geostratégiai szcenáriók közül. Azonban hasonló szcenáriók felvázolása segíti a geostratégiai elméletek és a gondolkodás fejlődését.


Gratulálok Zuessenek a bátorságáert


Dr. Ing. Sebestyén István

2022 augusztus 29., Zürich

47 megtekintés2 hozzászólás
bottom of page